dc.contributor.author | TĂRÎŢĂ, Vasile | |
dc.date.accessioned | 2019-07-28T13:36:41Z | |
dc.date.available | 2019-07-28T13:36:41Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.citation | TĂRÎŢĂ, Vasile. Cercetări privind condiţionarea sucului de mere limpezit. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 17 – 19 noiembrie, 2010. Chișinău, 2011, vol. 2, pp. 132-136. ISBN 978-9975-45-065-2. ISBN 978-9975-45-159-8 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-065-2 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/3894 | |
dc.description.abstract | Tehnologiile avansate din horticultură, procesarea industrială a merelor nestandarde, modifică sistemul coloidal al sucului de mere – element determinant al procesului de limpezire. S-a cercetat procesul de limpezire a sucului de mere semifabricat cu substanţe noi – preparate enzimatice şi materiale de cleire. Prelucrarea complexă a sucului cu dozele optimizate de materiale modifică caracteristicile fizico-chimice şi senzoriale ale sucului: se micşorează densitatea optică de la 1,31 la 0,21…0,27 unităţi – limpiditate cristalină, se reduce viscozitatea de la 1,62 · 10-3 la 1,42 · 10-3 Pa ·s, se măreşte viteza de filtrate etc. Sucul limpezit are caracteristici de calitate îmbunătăţite, standardizate şi stabilitate la depozitare. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | suc de mere | en_US |
dc.subject | limpezire | en_US |
dc.subject | enzime | en_US |
dc.subject | bentonită | en_US |
dc.subject | gelatină | en_US |
dc.subject | optimizare | en_US |
dc.title | Cercetări privind condiţionarea sucului de mere limpezit | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: