IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Elaborarea reţetelor şi tehnologiei pateurilor în membrană

Show simple item record

dc.contributor.author GORNEŢ, Viorel
dc.date.accessioned 2019-07-28T12:42:37Z
dc.date.available 2019-07-28T12:42:37Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation GORNEŢ, Viorel. Elaborarea reţetelor şi tehnologiei pateurilor în membrană. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 17 – 19 noiembrie, 2010. Chișinău, 2011, vol. 2, pp. 69-71. ISBN 978-9975-45-065-2. ISBN 978-9975-45-159-8 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-065-2
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/3875
dc.description.abstract Elaborarea reţetelor şi tehnologiei pateurilor în membrană pentru trei produse în condiţii industriale cu utilizarea a cărnii de porc grase, a ficatului crud, a subproduselor după blanşare, fierbere sau crude. Pateurile în membrană după finisarea procesului tehnologic au fost supuse unei analize de laborator, indicatorii determinaţi: umiditatea, conţinutul de proteină, grăsime, cenuşă, clorură de sodiu, capacitatea de reţinere a apei, valoarea pH şi indicatorii calculaţi: raportul grăsime: proteină, randamentul şi rezultatele degustării. Conţinutul de proteine şi grăsimi corespunde cerinţelor medico – biologice. Umiditatea e bună, însă este determinat un nivel destul de înalt a capacităţii de reţinere a apei care permite de asigurat un randament mare. Reţetele şi tehnologia elaborată poate fi folosită la elaborarea documentaţiei normativ tehnice pentru pateuri în membrană. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject reţetă en_US
dc.subject tehnologie en_US
dc.subject pateu en_US
dc.subject ficat en_US
dc.subject porcină en_US
dc.subject carne en_US
dc.subject subproduse en_US
dc.subject indicatori calitativi en_US
dc.subject randament, proteine en_US
dc.subject grăsimi en_US
dc.title Elaborarea reţetelor şi tehnologiei pateurilor în membrană en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account