IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Cercetarea activităţii antioxidante a polifenolilor din cătina albă uscată prin diferite metode

Show simple item record

dc.contributor.author BOAGHI, Eugenia
dc.contributor.author POPOVICI, Cristina
dc.contributor.author CAPCANARI, Tatiana
dc.contributor.author DESEATNICOVA, Olga
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.date.accessioned 2019-07-28T11:41:02Z
dc.date.available 2019-07-28T11:41:02Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation BOAGHI, Eugenia, POPOVICI, Cristina, CAPCANARI, Tatiana, DESEATNICOVA, Olga, STURZA, Rodica. Cercetarea activităţii antioxidante a polifenolilor din cătina albă uscată prin diferite metode. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 17 – 19 noiembrie, 2010. Chișinău, 2011, vol. 2, pp. 16-19. ISBN 978-9975-45-065-2. ISBN 978-9975-45-159-8 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-065-2
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/3859
dc.description.abstract Cătina albă este un produs natural, bogat în compuşi biologic activi. În ultimii ani cătina albă se foloseşte foarte larg în tehnologia obţinerii produselor alimentare. Pe parcursul cercetărilor în cauză au fost determinate conţinutul total de polifenoli cu ajutorul reactivului Folin Ciocalteu, care variază în limitele de la 11,73 pînă la 17,09 mg/ml şi activitatea antioxidantă, prin metoda DPPH a produsului uscat care constituie de la 86,2 pînă la 91,6%. Condiţiile stabilite pentru uscarea cătinii albe pot fi utilizate pentru folosirea produsului uscat ca sursă de antioxidanţi naturali, în special polifenoli, în tehnologia obţinerii produselor alimentare cu proprietăţi funcţionale. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject cătina albă en_US
dc.subject polifenoli en_US
dc.subject activitate antioxidantă DPPH en_US
dc.subject convecţie en_US
dc.subject curenţi de frecvenţă supraînaltă en_US
dc.title Cercetarea activităţii antioxidante a polifenolilor din cătina albă uscată prin diferite metode en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account