IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Cercetarea activităţii antioxidante a iaurturilor cu coloranţi naturali

Show simple item record

dc.contributor.author MOGA, Victoria
dc.contributor.author CIOBANU, Corina
dc.contributor.author SUHODOL, Natalia
dc.contributor.author REŞITCA, Vlad
dc.date.accessioned 2019-07-17T19:10:13Z
dc.date.available 2019-07-17T19:10:13Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation MOGA, Victoria, CIOBANU, Corina, NATALIA, SUHODOL, Natalia. Cercetarea activităţii antioxidante a iaurturilor cu coloranţi naturali. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 8 – 10 decembrie, 2011. Chișinău, 2012, vol. 2, pp. 106-108. ISBN 978-9975-45-208-3 (Vol.2).rcetarea activităţii antioxidante a iaurturilor cu coloranţi naturali. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-208-3
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/3636
dc.description.abstract Iaurturile sunt produse lactate acide, bogate in substanţe nutritive, perfecte pentru alimentaţia zilnică şi diete. Culturile active de iaurt au proprietăţi benefice asupra sănătăţii: imbunătăţirea sistemului imunitar, reducerea colesterolului, combaterea unor elemente cancerigene, mai ales în tractul digestiv. Pentru un aspect mai atrăgător, în iaurturi se adaugă coloranţi sintetici sau semisintetici. Aceştia deşi valoroşi prin proprietăţile lor intrisece, sunt dăunători pentru sănătate. Prezenta lucrare are drept scop utilizarea colorantului natural (antociane de origine vinicolă) in iaurturi, fapt care duce la ameliorarea nu doar a aspectului exterior, ci va optimiza valoarea alimentară şi biologică cu substanţe biologic active precum: vitamine, acizi organici, glicozide, substanţe aromatice, precum şi prin proprietăţile antioxidante. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject antociane en_US
dc.subject iaurt en_US
dc.subject proprietăţi antioxidante en_US
dc.subject colorant natural en_US
dc.title Cercetarea activităţii antioxidante a iaurturilor cu coloranţi naturali en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account