IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Studiul tehnologiei de fabricare a produselor cruduscate de tip „Prosciutto di Parma”

Show simple item record

dc.contributor.author RUBŢOV, Silvia
dc.contributor.author CIMPOIEŞ, Inga
dc.date.accessioned 2019-07-10T14:57:14Z
dc.date.available 2019-07-10T14:57:14Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation RUBŢOV, Silvia, CIMPOIEŞ, Inga. Studiul tehnologiei de fabricare a produselor cruduscate de tip „Prosciutto di Parma”. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 8 – 10 decembrie, 2011. Chișinău, 2012, vol. 2, pp. 47-51. ISBN 978-9975-45-208-3 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-208-3
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/3415
dc.description.abstract Fabricarea produselor crud–uscate şi crud–zvântate este una din cele mai vechi din lume, iar produsele fabricate după această tehnologie sunt cele mai populare”. Şunca de Parma este considerată una dintre cele mai bune şi mai scumpe şunci din lume. Savoarea sa deosebită se datorează stratului gros de grăsime naturală care fereşte carnea de uscare. Vestita şuncă de Parma este numită „prosciutto crudo”, fiind produsă după o metodă veche de sute de ani, la fel ca şi parmezanul – un caşcaval dur şi uscat. Studiul şi analiza tehnologiei specifice de fabricare a produselor crud-uscate şi crud-zvîntate din carne de porc prezintă un interes deosebit atât pentru producători cât şi pentru consumatorii de produse din carne. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Prosciutto di Parma en_US
dc.subject produs dietetic en_US
dc.subject maturare îndelungată en_US
dc.subject gresare en_US
dc.subject sondaj-control en_US
dc.title Studiul tehnologiei de fabricare a produselor cruduscate de tip „Prosciutto di Parma” en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account