IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Cercetarea influienţei factorilor tehnologici asupra stabilităţii oxidative a uleiurilor vegetale cu adaos de extracte naturale din ardei dulce

Show simple item record

dc.contributor.author BERNIC, Ina
dc.contributor.author POPOVICI, Cristina
dc.contributor.author CAPCANARI, Tatiana
dc.contributor.author DESEATNICOVA, Olga
dc.date.accessioned 2019-07-10T13:12:14Z
dc.date.available 2019-07-10T13:12:14Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation BERNIC, Ina, POPOVICI, Cristina, CAPCANARI, Tatiana, DESEATNICOVA, Olga. Cercetarea influienţei factorilor tehnologici asupra stabilităţii oxidative a uleiurilor vegetale cu adaos de extracte naturale din ardei dulce. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 8 – 10 decembrie, 2011. Chișinău, 2012, vol. 2, pp. 17-19. ISBN 978-9975-45-208-3 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-208-3
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/3406
dc.description.abstract Uleiurile şi grăsimile vegetale au un rol important atît în alimentaţie, cît şi ca materie primă pentru diferite ramuri industriale. În prezent tendinţele actuale în dezvoltarea şi performanţele alimentaţiei publice sînt crearea produselor alimentare cu proprietăţi funcţionale şi indici organoleptici înalţi. În R.M. se produc o gamă largă de uleiuri vegetale şi toate diferă prin compoziţia acizilor graşi, şi anume a acizilor graşi polinesaturaţi: omega 3 şi omega 6. Uleiurile vegetale sînt uşor supuse degradarii oxidative, datorită influenţei energiei solare sau temperaturii, metalelor grele, astfel are loc formarea produşilor primari şi secundari ale oxidării. Pentru prevenirea proceselor de oxidare ale uleiurilor utilizăm încorporarea antioxidanţilor. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject ulei de floarea-soarelui en_US
dc.subject ulei din seminţe de struguri en_US
dc.subject ardei dulce en_US
dc.subject antioxidanţi en_US
dc.subject uleiuri vegetale en_US
dc.title Cercetarea influienţei factorilor tehnologici asupra stabilităţii oxidative a uleiurilor vegetale cu adaos de extracte naturale din ardei dulce en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account