IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Provocări şi tendinţe în dezvoltarea produselor fără gluten

Show simple item record

dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.contributor.author ŢURCANU, Dinu
dc.date.accessioned 2023-09-27T08:53:25Z
dc.date.available 2023-09-27T08:53:25Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation SIMINIUC, Rodica, ŢURCANU, Dinu. Provocări şi tendinţe în dezvoltarea produselor fără gluten: Monografie. Univ. Tehn. a Moldovei. Fac. Tehnologia Alimentelor, Dep Alimentație și Nutriție. Chişinău, 2023 – 160 p. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/24293
dc.description.abstract În lucrare sunt elucidate particularitățile, provocările și carențele nutriționale ale regimului fără gluten, dar și deficiențele nutriționale ale persoanelor care urmează o dietă fără gluten; factorii de influență și tendințele pieței globale a produselor fără gluten; importanța glutenului pentru industria panificației și impactul diferitor agenți și mecanisme care stau la baza formării glutenului. A fost realizată o analiză profundă și desfășurată asupra tendințelor în proiectarea produselor fără gluten, axate atât pe formulări, cât și pe tehnologii. Au fost reflectate rezultatele valorificării ideii privind dezvoltarea maielei cu floră spontană din făină de soriz și posibilitatea aplicării acesteia în fabricarea produselor tradiționale artizanale - a cozonacilor. Iar un subiect totalmente deosebit de cele abordate anterior îl constituie folosirea ierburilor spontane comestibile din Republica Moldova pentru asigurarea unui sistem alimentar durabil și sporirea securității nutriționale a persoanelor cu maladii asociate consumului de gluten. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject securitatea alimentară en_US
dc.subject produse fără gluten en_US
dc.subject maladia celiacă en_US
dc.subject produse de panificație en_US
dc.subject carențe nutriționale en_US
dc.title Provocări şi tendinţe în dezvoltarea produselor fără gluten en_US
dc.title.alternative Monografie en_US
dc.type Book en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account