IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Influeța bentonitelor asupra compușilor antocianici din vinul roșu

Show simple item record

dc.contributor.advisor SCUTELNIC, Iurie
dc.contributor.author SCUTELNIC, Valerian
dc.date.accessioned 2023-09-19T09:06:13Z
dc.date.available 2023-09-19T09:06:13Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation SCUTELNIC, Valerian. Influeța bentonitelor asupra compușilor antocianici din vinul roșu. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 5-7 aprilie 2023. Chișinău, 2023, vol. 2, pp. 293-297. ISBN 978-9975-45-956-3. ISBN 978-9975-45-957-7 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-956-3
dc.identifier.isbn 978-9975-45-957-7
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/24096
dc.description.abstract Lucrarea dată prezintă aprecierea substanțelor fenolice responsabile de culoarea vinurilor roșii. Studiul efectuat s-a axat pe evoluția compușilor fenolici în vin în urma unor tratări de limpezire și stabilizare a vinului. Au fost studiate 3 tipuri de vin, toate de origine Franceză: Cabernet Sauvignon, Merlot și .Bastardo. Se vorbește despre tipurile și caracteristica principalilor compuși fenolici găsiți în vin, localizarea și evoluția lor în struguri, tipurile de interacțiuni între compușii fenolici și alți componeți din vin, metodele de vinificare a strugurilor roșii și efectul fiecărui tip, diferite metode de limpezire și stabilizare a vinului cu specificarea efectelor asupra stabilității culorii. De asemenea cuprinde interpretarea rezultatelor obținute în urma cercetărilor efectuare, prin redarea spectrelor de absorbție în urma tratării vinurilor ,prezentarea indicilor cromatici , de nuanță și intensitate a culorii, și componența culorii (% G, %R, %A). en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject substanțe fenolice en_US
dc.subject antociani en_US
dc.subject vinuri roșii en_US
dc.subject culoarea vinului en_US
dc.title Influeța bentonitelor asupra compușilor antocianici din vinul roșu en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account