dc.contributor.advisor | BULGARU, Viorica | |
dc.contributor.author | SMEREA, Olga | |
dc.date.accessioned | 2023-09-19T06:56:16Z | |
dc.date.available | 2023-09-19T06:56:16Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | SMEREA, Olga. Proprietăţi ale coloranţilor naturali utilizaţi în industria alimentară. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 5-7 aprilie 2023. Chișinău, 2023, vol. 2, pp. 238-241. ISBN 978-9975-45-956-3. ISBN 978-9975-45-957-7 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-956-3 | |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-957-7 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/24065 | |
dc.description.abstract | Consumatorii în încercarea de a limita utilizarea produselor alimenatre care conțin coloranți sintetici, impun producătorii să pună accent pe utilizarea în fabricare a coloranţilor naturali. Din numărul mare de coloranţi naturali, antocianii sunt un colorant natural important conţinut într-un asortiment larg de materii prime de origine vegetală, care poate reda produselor alimentare nuanţe diferite de roşu, violet, portocaliu. Stabilitatea antocianinelor este un indicator de calitate important şi depinde de unii factori, aşa ca pH, temperatură, rezenţa oxigenului, luminii. Antocianinele se evidenţiază prin proprietăţi antioxidante sporite, cu efecte benefice aupra sănătăţii consumatorului. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | antociani | en_US |
dc.subject | coloranți alimentari | en_US |
dc.subject | coloranți naturali | en_US |
dc.subject | antioxidanţi | en_US |
dc.title | Proprietăţi ale coloranţilor naturali utilizaţi în industria alimentară | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: