dc.contributor.advisor | MARDARI, Tatiana | |
dc.contributor.author | SOCHIRCĂ, Cătălina | |
dc.date.accessioned | 2023-09-14T10:25:06Z | |
dc.date.available | 2023-09-14T10:25:06Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | SOCHIRCĂ, Cătălina. Importanţa cărnii de iepure de casă. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 5-7 aprilie 2023. Chișinău, 2023, vol. 4, pp. 210-213. ISBN 978-9975-45-956-3. ISBN 978-9975-45-960-0 (Vol. 4). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-956-3 | |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-960-0 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/23975 | |
dc.description.abstract | Carnea de iepure de casă reprezintă un aliment destul de valoros, acest fapt se confirmă prin compoziţia chimică de care dă dovadă. În urma aprecierii calităţii cărnii de iepure de casă supuse evaluării s-a constatat că: valoarea medie a pH-ului a fost de 5,98±0,110 unităţi, conţinutul de în apă în medie - 74,23%, procentul de proteină se încadrează în limita cerinţelor normative în carnea de iepure variind între 20,84-21,8%, iar conţinut de grăsime în medie a constituit 3,03%. Datorită compoziţiei, carnea de iepure de casă poate fi atribuită la categoria de carne de calitate. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | compoziţie a cărnii | en_US |
dc.subject | proteine | en_US |
dc.subject | grăsime | en_US |
dc.subject | carne de calitate | en_US |
dc.title | Importanţa cărnii de iepure de casă | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: