dc.contributor.advisor | CHITANU, Ana | |
dc.contributor.author | IARMENCO, Elizaveta | |
dc.date.accessioned | 2023-09-14T09:53:14Z | |
dc.date.available | 2023-09-14T09:53:14Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | IARMENCO, Elizaveta. Utilizarea aditivilor alimentari în industria laptelui. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 5-7 aprilie 2023. Chișinău, 2023, vol. 4, pp. 199-200. ISBN 978-9975-45-956-3. ISBN 978-9975-45-960-0 (Vol. 4). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-956-3 | |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-960-0 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/23972 | |
dc.description.abstract | În ultimii ani, pe măsură ce a crescut cerințele pieții, utilizarea aditivilor a fost extinsă și numărul aditivilor chimici a crescut. Consumatorul modern dorește produse din ce în ce mai atrăgătoare organoleptic (intens colorate, cu arome neobișnuite, dulci dar fără zahăr etc.) precum și termen de valabilitate mare. Aceeași situație se observă în procesul de producție și desfacere, unde mai rentabil să fie produse alimentare cu o ”viață pe raft” cât mai lungă. Acest context a dus la folosirea pe larg a aditivilor alimentari, dar totodată necesitatea utilizării aditivilor nu trebuie să afecteze siguranța consumatorului . | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | aditivi alimentari | en_US |
dc.subject | produse lactate | en_US |
dc.subject | emulgatori | en_US |
dc.subject | coloranți | en_US |
dc.title | Utilizarea aditivilor alimentari în industria laptelui | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: