IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Produse făinoase obținute prin valorificarea borhotului de malț

Show simple item record

dc.contributor.author CHETRARIU, Ancuța
dc.contributor.author DABIJA, Adriana
dc.date.accessioned 2023-06-16T06:14:10Z
dc.date.available 2023-06-16T06:14:10Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation CHETRARIU, Ancuța, DABIJA, Adriana. Produse făinoase obținute prin valorificarea borhotului de malț. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective: mater. Simpoz. Șt. Internaţ., Chişinău, 11-12 noiembrie 2022. Chișinău, 2023, pp. 21-23. ISBN 978-9975-165-51-8. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-165-51-8
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/23020
dc.description.abstract La nivel mondial 14% din produsele alimentare sunt pierdute sau irosite începând de la materia primă (după recoltare, pe întreg lanțul alimentar) până la nivelul de comercializare cu amănuntul. Risipa de alimente are ca rezultat nu numai o pierdere economică, ci și o poluare imensă a mediului, deoarece resursele de pământ, apă, energie și îngrășăminte sunt folosite pentru a obține produse alimentare care nu sunt consumate în întregime (Chetrariu & Dabija, 2020). De exemplu, risipa de alimente este asociată cu aproximativ 7% din totalul emisiilor globale de gaze cu efect de seră. În plus, risipa de alimente înseamnă mare provocare pentru îmbunătățirea securității alimentare globale, mai ales că vor fi necesare aprox. cu 60% mai multe alimente pentru populația mondială în creștere până în 2050. Prin urmare, aceasta trebuie redusă în timpul lanțului de aprovizionare cu alimente și să se găsească soluții pentru securitatea alimentară în mod durabil. Lucrarea prezintă posibilitățile de valorificare a borhotului de malț rezultat de la fabricarea berii și a whisky-ului în industria produselor făinoase. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject produse alimentare secundare en_US
dc.subject risipă alimentară en_US
dc.subject borhot de malț en_US
dc.subject produse făinoase en_US
dc.title Produse făinoase obținute prin valorificarea borhotului de malț en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2022
    11-12 noiembrie 2022

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account