IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Perfecționarea electrotehnologiei de uscare a piersicilor la coperativa de întreprinzător

Show simple item record

dc.contributor.advisor POPESCU, Victor
dc.contributor.author REBEJA, Nicolae
dc.date.accessioned 2023-02-13T10:20:51Z
dc.date.available 2023-02-13T10:20:51Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation REBEJA, Nicolae. Perfecționarea electrotehnologiei de uscare a piersicilor la coperativa de întreprinzător: tz. de master: Programul de studiu: Electrotehnologii în Mediul Rural. Cond. şt. Victor POPESCU, 2023. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22172
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Cuprins, Introducere, Sursele bibliografice. en_US
dc.description.abstract Obiectul cercetărilor din teza de master îl constituie procesul de uscare a piersicilor în cadrul unei întreprinderi specializate în domeniu. Scopul tezei de master constă în perfecționarea electrotehnologiei de uscare a piersicilor cu aplicarea microundelor, pentru creșterea eficienței procesului, preponderent cu: creșterea vitezei deshidratării, reducerea duratei de tratare termică și reducerea consumului de enregie electrică. În baza cercetărilor efectuate în teza de master a fost sporită eficiența procesului de uscare a piersicilor prin aplicarea tratării cu microunde, preponderent cu: creșterea vitezei deshidratării, reducerea duratei de tratare termică și reducerea consumului de enregie electrică. Rezultatele obținute în teza de master sunt utile atît pentru Coperativa de Întreprinzător ,,FRUITMOL GROUP”, din s. Sireți, r. Strășeni, cît și pentru alte întreprinderi specializate din domeniul, pentru a crește eficiența în procesele de uscare a fructelot sîmburoase. en_US
dc.description.abstract The aim of the master's thesis is to improve the electrotechnology of drying peaches with the application of microwaves, to increase the efficiency of the process, mainly with: increasing the speed of dehydration, reducing the duration of thermal treatment and reducing the consumption of electricity. Based on the research carried out in the master's thesis, the efficiency of the peach drying process was increased by applying microwave treatment, mainly with: increasing the speed of dehydration, reducing the duration of thermal treatment and reducing the consumption of electricity. The results obtained in the master's thesis are useful both for the Entrepreneurial Cooperative "FRUITMOL GROUP" from Sireți village, Străseni district, as well as for other specialized enterprises in the field, in order to increase efficiency in the drying processes of stone fruit. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject electrotehnologie de uscare en_US
dc.subject deshidratare a piersicilor en_US
dc.subject eficiență energetică en_US
dc.subject drying electrotechnology en_US
dc.subject peach dehydration en_US
dc.subject energy efficiency en_US
dc.title Perfecționarea electrotehnologiei de uscare a piersicilor la coperativa de întreprinzător en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account