Procesul de îndepărtare a compușilor fenolici și a naftochinonelor din pelicula nucilor aparține industriei alimentare. Pelicula miezului de nucă este tratată cu etanol alimentar, carbonat de sodiu și o enzimă. Extracția are loc într-un aparat, a cărui parte principală este un extractor rotativ, într-un anumit fel umplut cu miez de nucă și cu extractant. Rezultatul invenției este un miez de nucă cu un conținut scăzut de substanțe fenolice și de naftochinone în stare oxidată, cu o peliculă decolorată, care nu are gustul amar.
Process of the phenolic compounds and naphthoquinones removing from the pellicle of walnuts belong to the food industry. The walnut kernel pellicle is processed with food-grade ethanol, sodium carbonate, and an enzyme. Extraction takes place in an apparatus, the main part of which is a rotating extractor, in a certain way filled with a walnut kernels and with extractant. The result of the invention is a walnut kernel with a low content of phenolic substances and of naphthoquinones in an oxidized state, with a discolored pellicle, which does not have the bitter taste.