IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină

Show simple item record

dc.contributor.author SCRIPCARI, Ion
dc.contributor.author GRUMEZA, Irina
dc.contributor.author MACARI, Artur
dc.contributor.author GUDIMA, Angela
dc.contributor.author COEV, Ghenadie
dc.date.accessioned 2022-09-08T10:52:29Z
dc.date.available 2022-09-08T10:52:29Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation SCRIPCARI, Ion, GRUMEZA, Irina, MACARI, Artur. Procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. In: PROINVENT 2019. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. 20 - 22 martie 2019, ed. 17, Cluj-Napoca, Romania, 2019, pp. 350-351. ISBN 978-606-737-356-1. en_US
dc.identifier.isbn 978-606-737-356-1
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/21110
dc.description Brevet de invenţie MD 1063 Z 2017.03.31. Domeniul de aplicabilitate: Industria alimentară. en_US
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocatcu diametrul ochiurilor sitei de 2-3 mm, amestecarea cărnii tocate într-un malaxor cu şrot de nuci, sare de uz alimentar, bicarbonat de sodiu, usturoi proaspăt, piper negru măcinat şi apă potabilă, modelarea semifabricatelor, ambalarea şi ermetizarea. Rezultatul invenţiei constă în obţinerea semifabricatelor din carne tocată de ovină cu proprietăţi organoleptice şi fizico-chimice ameliorate şi o valoare nutritivă şi biologică a produsului finit înaltă. en_US
dc.description.abstract The invention relates to food industry, namely to a process for producing semifinished products of minced mutton. The process, according to the invention, comprises grinding of mutton in a meat grinder with the sieve mesh diameter of 2…3 mm, mixing of minced meat in a mixer with nut grits, food table salt, sodium bicarbonate, fresh garlic, ground black pepper and drinking water, modeling of semi-finished products, packaging and sealing. The result of the invention consists in obtaining of semi-finished products from sheep minced meat with improved organoleptic and physico-chemical properties and a ameliorated nutritive and biological value of the finite product. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject semifabricate din carne tocata en_US
dc.subject carne de ovină en_US
dc.subject semifinished products of minced en_US
dc.subject minced mutton en_US
dc.title Procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină en_US
dc.title.alternative Process for producing semi-finished products of minced mutton en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2019
    Ediţia XVII-a, 20 - 22 martie

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account