Browsing PRO INVENT by Author "CHIRSANOVA, Aurica"

Sort by: Order: Results:

  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • CAPCANARI, Tatiana; NEGOIŢA, Cătălina; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă.
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat are loc prin separarea, măcinarea boabelor de carob (Ceratonia siliqua) până la pulbere.
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCO, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea sortimentului de băuturi nealcoolice și respectiv lărgirea cercului de consumatori. Avantajul obținut de invenție constă în utilizarea ...
  • BOIȘTEAN, Alina; SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenția se referă la industria alimentară și anume la un procedeu de obținere a bomboanelor gumate. Invenția are ca scop îmbunătățirea proprietăților nutritive ale bomboanelor gumate și calitatea lor funcțională, ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica; GAINA, Boris (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria alimentară și, în special, la o metodă de fermentare acetică a oțetului de vin alb folosind un substrat din coji de nuci și alune. În metoda propusă, conform invenției, cojile sunt spălate ...

Search DSpace


Browse

My Account