Browsing PRO INVENT by Author "CAPCANARI, Tatiana"

Sort by: Order: Results:

  • CAPCANARI, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga; PALADI, Daniela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floareasoarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unor pandișpanuri cu proprietăți funcționale, stabilitate microbiologică și parametri organoleptici și texturali sporiți.
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • CAPCANARI, Tatiana; NEGOIŢA, Cătălina; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă.
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat are loc prin separarea, măcinarea boabelor de carob (Ceratonia siliqua) până la pulbere.
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCO, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea sortimentului de băuturi nealcoolice și respectiv lărgirea cercului de consumatori. Avantajul obținut de invenție constă în utilizarea ...

Search DSpace


Browse

My Account