IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Utilizarea tescovinei de struguri pentru crearea produselor funcționale

Show simple item record

dc.contributor.author EREMEI, Anastasia
dc.contributor.author PRISĂCARU, Adriana
dc.date.accessioned 2022-08-17T09:24:06Z
dc.date.available 2022-08-17T09:24:06Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation MÎLANIUC, Eugenia. Utilizarea tescovinei de struguri pentru crearea produselor funcționale. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 29-31 martie 2022. Chișinău, 2022, vol. 1, pp. 520-523. ISBN 978-9975-45-828-3. ISBN 978-9975-45-829-0 (Vol.1). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-828-3
dc.identifier.isbn 978-9975-45-829-0
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/20769
dc.description.abstract Sunt considerate funcționale alimentele care pot fi consumate în cadrul dietei normale și care conțin compuși biologic activi, cu potențial de ameliorare a sănătății sau de reducere a riscului de boală. Tescovina este reziduul principal al industriei vinicole este compusă din pieliță, și semințe, fiind cunoscute prin nivelurile ridicate de compuși fenolici. Articolul prezintă necesitatea utilizării tescovinei de struguri în scopul obținerii produselor funcționale. S-au studiat mai multe încercări de utilizare a tescovinei de struguri în industria alimentară ca adaos în pâine, paste. Rezultatele au emonstrat că modificarea valorii biologice a produselor nu a afectat caracteristicele organoleptice produselor finite, influențând doar culoarea datorită conținutului pigmenților naturali – antociani. Iar din punct de vedere a compoziției chimice activitatea antioxidntă a fost majorată datorită conținutului de polifenoli. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject tescovină de struguri en_US
dc.subject compuși fenolici en_US
dc.subject antioxidanți en_US
dc.title Utilizarea tescovinei de struguri pentru crearea produselor funcționale en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account