dc.contributor.author | TAȘCA, Corina | |
dc.date.accessioned | 2022-08-17T06:33:15Z | |
dc.date.available | 2022-08-17T06:33:15Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | TAȘCA, Corina. Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 29-31 martie 2022. Chișinău, 2022, vol. 1, pp. 480-483. ISBN 978-9975-45-828-3. ISBN 978-9975-45-829-0 (Vol.1). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-828-3 | |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-829-0 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/20760 | |
dc.description.abstract | În ultimii ani, industria alimentară a cunoscut o dezvoltare fără precedent, dezvoltare corelată cu creșterea rapidă a cantității de deșeuri agricole. În mod evident , problemele de mediu și impactul negativ ale deșeurilor agricole au devenit preocuparea principală în ultimii ani. Deșeurile agricole prezintă o aplicabilitate considerabilă datorită rezistenței ridicate, costurilor reduse, disponibilitate și ușurință în reutilizare. Cantități mari de deșeuri organice sunt înregistrare mai ales pentru industria vinicolă, deoarece produsele de bază – vinurile și divinurile – constituie cel mult 60 la sută din costul materiei prime utilizate, pe de o parte, iar produsele secundare se acumulează în volume impunătoare. Tratarea deșeurilor din industria vinului și a alcoolului este problema actuală în Republica Moldova. Cercetări în ceea ce privește valorificarea deșeurilor din industria băuturilor , în Republica Moldova sunt foarte puține. Astfel, am urmărit cercetarea influenței substanțelor biologic active (acid dehidroxifumaric), posibilul lor efect activator sau inhibitor, asupra procesului de fermentație alcoolică a borhotului de cereale, în condiții de laborator. Rezultatele obținute mărturisesc clar eficiența utilizării biocatalizatorilor în cadrul proceselor de fermentare alcoolică. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | acid dehidroxifumaric | en_US |
dc.subject | alcool | en_US |
dc.subject | substanțe biologic active | en_US |
dc.subject | deșeuri agricole | en_US |
dc.subject | industria vinicolă | en_US |
dc.title | Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: