IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Secţia Tehnologia Produselor Alimentare by Issue Date

Browsing Secţia Tehnologia Produselor Alimentare by Issue Date

Sort by: Order: Results:

  • POJOGA, Nikoleta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Zahărul este un produs obținut din sfeclă de zahăr, care este pe larg utilizat în industria alimentară. Atunci când este consumat întrecând norma, poate aduce după el și anumite consecințe organismului, precum: diabet ...
  • DASCAL, Anastasia; CEȘKO, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul cercetărilor prezentate a fost studiul efectului de utilizare a suspensiei de pectină în calitate de agent de legare și de acoperire în tehnologia de fabricare a batoanelor din fructe uscate.
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Procesarea zerului pentru valorificarea componentelor utile (lactoză, proteine, macro- și microelemente, vitamine, etc.) este realizată prin diverse metode de procesare, cum ar fi: termice, chimice, fizico-chimice, ...
  • ADOMNIȚA, Mihai (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În articol sunt reflectate rezultatele experimentale ce țin de valorificarea potențialului fenolic al strugurilor din soiul Feteasca Neagră și Rara Neagră, care în mare măsură determină valoarea biologică a vinurilor. Sunt ...
  • ULAȘ, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Hipertensiunea arterială în timpul sarcinii poate fi prevenită prin controlul unui stil de viață sănătos. Scopul acestui studiu este de a determina asocierea caracteristicilor demografice și stilul de viață al femeilor ...
  • MITITELU, Doina-Maria; ȘULEAC, Vlada (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Problema asigurării unei alimentații sănătoase a populației devine din ce în ce mai relevantă în fiecare an. Excluderea zahărului din rețetele alimentelor industriale din punct de vedere tehnologic este o sarcină dificilă ...
  • DAMASCHIN, Valeria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Ermetizarea băuturilor și mai ales a vinurilor a fost mereu una din principalele preocupări ale vinificatorilor, care doresc ca odată îmbuteliat acesta să nu-și piardă din calitățile sale. După mai multe încercări și ...
  • ЦЫМБРОВСКАЯ, Александра; ФЛОРЯ, Арина (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Данная статья посвящена субтропической культуре Ziziphus jujuba Mill. Плоды унаби обладают уникальными вкусовыми свойствами и содержат высокие концентрации биологически активных веществ. В статье рассмотрены сорта и ...
  • ГОРАШ, Егор; КУХТИЦКИЙ, Алина (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    В статье рассмотрены вопросы использования сахара и сахарозаменителей в производстве пищевых продуктов и в повседневной жизни человека, вред и польза искусственных и натуральных подсластителей. Проанализированы перспективы ...
  • SURDU, Adelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Bolile neurodegenerative sunt caracterizate prin pierderea funcțională progresivă a neuronilor din creier, provocând tulburări cognitive și handicap motoneuron. Deși interacțiunile multifactoriale sunt evidente, alimentația ...
  • BOLOCAN, Cătălina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Obiectivul cercetării reprezintă conștientizarea și prezentarea actualității stilului de viață vegan. Veganismul este mai mult decât o dietă, este o filozofie și un stil de viață care încearcă să excludă toate formele de ...
  • SURDU, Adelina; ZAHARIA, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Tryptophan is very useful for the human body, because it helps to secrete very important hormones and possesses multiple physiological functions in the metabolic transformations of nutrients. In this article we explain the ...
  • SIMIONESCU, Paula; LISA, Gabriela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    In this paper, is analyzed the thermal stability in non-isothermal and isothermal conditions of various types of commercial margarines and butter and of a type of homemade butter. It was found that although the thermal ...

Search DSpace


Browse

My Account