IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Compoziţia chimică şi valoarea nutritivă a boabelor de năut

Show simple item record

dc.contributor.author GUTIUM, Olga
dc.contributor.author CIUMAC, Jorj
dc.date.accessioned 2019-04-10T09:16:14Z
dc.date.available 2019-04-10T09:16:14Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation GUTIUM, Olga, CIUMAC, Jorj  . Compoziţia chimică şi valoarea nutritivă a boabelor de năut. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-17 noiembrie, 2012. Chișinău, 2013, vol. 2, pp. 39-42. ISBN 978-9975-45-249-6. ISBN 978-9975-45-251-9 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-249-6
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/1797
dc.description.abstract A fost studiată compoziţia chimică şi valoarea nutritivă a boabelor de năut. S-a constatat că năutul este bogat în numeroşi nutrimenţi: proteine ( 23,81 %) de bună calitate, grăsimi ( 6,57 %), zaharuri ( 3,94 %), amidon ( 50,36 %), celuloză (9,01 %). Compoziţia în aminoacizi se caracterizează prin conţinutul relativ înalt de leucină, lizină, valină, izoleucina, aminoacizii limitanţi fiind: cisteina şi metionina. Scorul chimic al proteinei totale constituie 41%. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject năut en_US
dc.subject compoziţie chimică en_US
dc.subject valoare nutritivă en_US
dc.title Compoziţia chimică şi valoarea nutritivă a boabelor de năut en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account