IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Influenţa aplicării diferitor tipuri de membrane asupra calităţii şi termenului de valabilitate a crenvurştilor

Show simple item record

dc.contributor.author SCRIPCARI, Ion
dc.contributor.author GUDIMA, Angela
dc.contributor.author RUBŢOV, Silvia
dc.date.accessioned 2019-04-10T08:53:05Z
dc.date.available 2019-04-10T08:53:05Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation SCRIPCARI, Ion, GUDIMA, Angela, RUBŢOV, Silvia . Influenţa aplicării diferitor tipuri de membrane asupra calităţii şi termenului de valabilitate a crenvurştilor. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-17 noiembrie, 2012. Chișinău, 2013, vol. 2, pp. 15-18. ISBN 978-9975-45-249-6. ISBN 978-9975-45-251-9 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-249-6
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/1775
dc.description.abstract Tendinţele actuale de procesare şi ambalare a crenvurştilor prezintă un interes sporit în domeniul industriei cărnii. La moment se utilizează diferite tipuri de membrane care determină calitatea şi durata de păstrare produsului finit. În lucrarea dată sunt determinaţi indicii fizico-chimici (activitatea apei şi modificarea masei), stabilitatea microbiologică a crenvuştelor ,,Lacta’’ în diferite membrane. În calitate de membrană au fost utilizate ,,Tipak’’ (celulozică), ,,Select 19’’ (colagenică), ,,Poli-Pak’’ (poliamid permiabil şi impermabil). Crenvurştile analizate au fost păstrate la temperatura 0÷6°C. S-a stabilit că termenul de valabilitate recomandat de producător s-a respectat şi are rezerve de la 1 pînă la 3 zile suplimentare. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject stabilitate microbiologică en_US
dc.subject activitatea apei en_US
dc.subject crenvurşti en_US
dc.subject membrane en_US
dc.subject inofensivitate en_US
dc.subject valabilitate en_US
dc.title Influenţa aplicării diferitor tipuri de membrane asupra calităţii şi termenului de valabilitate a crenvurştilor en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account