dc.contributor.author | SСRIPCARI, Ion | |
dc.contributor.author | MACARI, Artur | |
dc.date.accessioned | 2021-09-17T12:19:42Z | |
dc.date.available | 2021-09-17T12:19:42Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.citation | SСRIPCARI, Ion, MACARI, Artur. Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate. In: Conferinţa Tehnico-ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-23 noiembrie, 2013. Chişinău, 2014, vol. 2, pp. 25-28. ISBN 978-9975-45-310-3. ISBN 978-9975-45-312-7 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-310-3 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/17104 | |
dc.description.abstract | Produsele din carne şi anume salamurile crud-afumate sunt produse de calitate superioară care lasă o senzaţie de neuitat, unul din puţinele produse care are buchetul format din aromă şi gust uşor picant. Sunt produse superioare de durată cu valoare nutritivă înaltă, la obţinerea cărora se aplică afumarea la rece. În lucrarea dată se propune tehnologia de fabricare salamurilor crud-afumate cu adaugărea miezului de nuci şi alune prin înlocuirea şpicului în cantitate de 10% cu scopul de a reduce conţinutul de colesterol şi de a majora conţinutul de acizi graşi nesaturaţi, hidrocarburile aromate şi creşeterii valorii nutritive. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | miez de nuci | en_US |
dc.subject | alune | en_US |
dc.subject | salam | en_US |
dc.subject | şpic | en_US |
dc.subject | crud-afumat | en_US |
dc.title | Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: