IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate

Show simple item record

dc.contributor.author SСRIPCARI, Ion
dc.contributor.author MACARI, Artur
dc.date.accessioned 2021-09-17T12:19:42Z
dc.date.available 2021-09-17T12:19:42Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation SСRIPCARI, Ion, MACARI, Artur. Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate. In: Conferinţa Tehnico-ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-23 noiembrie, 2013. Chişinău, 2014, vol. 2, pp. 25-28. ISBN 978-9975-45-310-3. ISBN 978-9975-45-312-7 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-310-3
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/17104
dc.description.abstract Produsele din carne şi anume salamurile crud-afumate sunt produse de calitate superioară care lasă o senzaţie de neuitat, unul din puţinele produse care are buchetul format din aromă şi gust uşor picant. Sunt produse superioare de durată cu valoare nutritivă înaltă, la obţinerea cărora se aplică afumarea la rece. În lucrarea dată se propune tehnologia de fabricare salamurilor crud-afumate cu adaugărea miezului de nuci şi alune prin înlocuirea şpicului în cantitate de 10% cu scopul de a reduce conţinutul de colesterol şi de a majora conţinutul de acizi graşi nesaturaţi, hidrocarburile aromate şi creşeterii valorii nutritive. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject miez de nuci en_US
dc.subject alune en_US
dc.subject salam en_US
dc.subject şpic en_US
dc.subject crud-afumat en_US
dc.title Utilizarea miezului de nuci la fabricarea salamurilor crud-afumate en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account