IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare

Show simple item record

dc.contributor.author SAVCENCO, Alexandra
dc.contributor.author LAICO, Vladimir
dc.date.accessioned 2021-06-24T09:55:31Z
dc.date.available 2021-06-24T09:55:31Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation SAVCENCO, Alexandra, LAICO, Vladimir. Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Studenţilor, Masteranzilor şi Doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 23-25 martie, 2021. Chişinău, 2021, vol. 1, pp. 444-445. ISBN 978-9975-45-699-9. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-699-9
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/16262
dc.description.abstract A fost elaborată schema-bloc tehnologică pentru obținerea coloranților naturali din Șofrănel. A fost stabilit că cartamina poate fi întrodusă în produse alimentare în forma unei suspensii. Cartamina se potrivește pentru utilizare în produsele, precum carnea tocată și chefirul, oferindu-le acestora culoarea plăcută. Cantitatea optimă de colorant constituie (50 ± 10)mg / 1kg de produs, sau 1g de colorant este suficient pentru colorarea a 16.7-25.0 kg de produs alimentar. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject șofrănel en_US
dc.subject cartamină en_US
dc.subject precartamină en_US
dc.subject chefir en_US
dc.subject carne tocată en_US
dc.title Coloranții chalconici din șofrănel pentru corecția culorii produselor alimentare en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account