IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Posibilități de utilizare a saponinelor de origine vegetală în industria alimentară

Show simple item record

dc.contributor.author MAZUR, Mihail
dc.date.accessioned 2021-06-24T09:19:42Z
dc.date.available 2021-06-24T09:19:42Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation MAZUR, Mihail. Posibilități de utilizare a saponinelor de origine vegetală în industria alimentară. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Studenţilor, Masteranzilor şi Doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 23-25 martie, 2021. Chişinău, 2021, vol. 1, pp. 426-427. ISBN 978-9975-45-699-9. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-699-9
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/16251
dc.description.abstract Saponinele sunt metaboliți secundari produși de numeroase plante. Ca agenți tensioactivi naturali neionici, saponinele găsesc o utilizare pe scară largă ca agenți de emulsionare și spumare în industria alimentară. Pot fi recomandați în calitate de agenți antimicrobieni și agenți antifungici. Pentru proprietățile fizico-chimice ale saponinelor, aceștia sunt recomandați pentru procesarea produselor lactate. Principalele surse de saponine sunt leguminoasele (soia, năut, fasole, linte, alune, specii de allium (praz, usturoi), sparanghel, ceai, spanac, sfeclă de zahăr, schinduf, lucernă, castan și lemn dulce, care pot avea diferite aplicații în industria alimentară. Saponinele includ un grup divers de compuși naturali, care având diferite proprietăți fizico-chimice și biologice sunt intens folosiți în industria alimentară, cosmetică și farmaceutică, cu scopul creării produselor noi. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.language.iso ru en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject saponine en_US
dc.subject plante en_US
dc.subject proprietăți en_US
dc.subject produse noi en_US
dc.title Posibilități de utilizare a saponinelor de origine vegetală în industria alimentară en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account