dc.contributor.author | GRUMEZA, Irina | |
dc.date.accessioned | 2021-06-24T08:56:33Z | |
dc.date.available | 2021-06-24T08:56:33Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | GRUMEZA, Irina. Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Studenţilor, Masteranzilor şi Doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 23-25 martie, 2021. Chişinău, 2021, vol. 1, pp. 419-422. ISBN 978-9975-45-699-9. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-699-9 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/16244 | |
dc.description.abstract | În lucrare sunt stabilite principalele grupuri de fibre alimentare utilizate pentru fabricarea produselor alimentare, inclusiv a celor funcţionale. De asemenea, a fost argumentat științific principalii indicatori fizico-chimici și funcționali-tehnologici. În baza literaturii studiate și determinării principalilor indicatorii au fost reliefate direcţiile de utilizare a fibrelor alimentare de grâu în calitate de ingredient funcţional în producerea semifabricatele din carne tocată. Astfel, datorită capacității de reținere a apei (1:8) și capacității de reținere a grăsimilor (1:6) înalte vor influența pozitiv asupra randamentului produsului finit și ratei pierderilor de masă după tratamentul termic. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | indicatori fizico-chimici | en_US |
dc.subject | metale grele | en_US |
dc.subject | indicatori funcțional-tehnologici | en_US |
dc.subject | semifabricate | en_US |
dc.title | Indicatorii fizico-chimici și funcțional-tehnologici a fibrelor alimentare de grâu | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: