Conferințe: Recent submissions

  • MĂRÎI, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Dans notre article on tend de présenter une étude sur la céréale – sorgho, ses particularités et bienfaits pour le corps humain, mais aussi les façons de l'utiliser comme un produit sans gluten. On va aborder les produits ...
  • APOSTOL, Xenia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Măcrișul este o specie de plantă perenă din familia Polygonaceae. Posedă proprietăți medicinale și culinare înalte. Cercetările științifice, asupra Rumex acetosa, au confirmat utilizările sale tradiționale și au demonstrat ...
  • BARBAROȘ, Maria-Marcela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Actualmente, sectorul alimentar este unul extrem de competitiv și în continuu schimbare iar utilizarea deșeurilor vegetale ca ingrediente ar putea fi considerată o oportunitate pentru diversificarea sortimentală a produselor ...
  • SMEREA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Consumatorii în încercarea de a limita utilizarea produselor alimenatre care conțin coloranți sintetici, impun producătorii să pună accent pe utilizarea în fabricare a coloranţilor naturali. Din numărul mare de coloranţi ...
  • SAVCENCO, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Există o strategie a Uniunii Europene de a trece la utilizarea exclusivă în industria alimentară a coloranților naturali. Este constatat, că utilizarea unor coloranți sintetici, așa ca, tartrazina are un efect negativ ...
  • CEȘKO, Tatiana; CEBOTAREAN, Valeria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    S-a cercetat efectul adaosului pudrei din tescovina de mere asupra proprietăților reologice, fizico-chimice, organoleptice și asupra texturii iaurtului pe parcursul depozitării a 20 zile. Au fost analizate probe de iaurt ...
  • CUȘMENCO, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Prezenta lucrare descrie analiza modificărilor caracteristicilor fizico-chimice la depozitare a iaurtului din amestec de lapte de vacă și de capră în raport de 1:1 suplimentat cu piureu de aronia, sau de zmeură, sau de ...
  • TAȘCA, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În ultimii ani, industria alimentară a cunoscut o dezvoltare fără precedent, dezvoltare corelată cu creșterea rapidă a cantității de deșeuri agricole. În mod evident , problemele de mediu și impactul negativ ale deșeurilor ...
  • DODON, Arina; MALASEVSCAIA, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Of all the environmental factors that affect human health, nutrition plays a leading role. At the same time, we must not forget that the younger the child is, the more attention should be paid to nutritional issues. ...
  • SAVCA, Iana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    This article explores the idea of sustainability in interior design and the actuality of this term. Therefore, it analyses the various methods used by contemporary interior designers that creates spaces that are not only ...
  • FLOREA, Loredana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    The prototype of the Rawlamon spherical solar generator is called beta.ray. This innovative technology has the shape of a glass globe wich is filled with water. Indeed, Rawlemon can convert both sunlight and light from the ...
  • SAU, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Les tremblements de terre sont assez fréquents pour la République de Moldavie, en raison de sa situation géographique. Ce fait a attiré la nécessité de construire des bâtiments beaucoup plus rigides et résistants à l'action ...
  • CALMAȚUI, Veronica; URSAN, Valeria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Environmental and ecological concerns are receiving increasing attention across various human activities. Companies are integrating sustainability criteria into their management, striving to reduce the negative impact of ...
  • FAZLÎ, Alla (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Blockchain technology has the potential to revolutionize data storage and management by providing a secure and decentralized system for recording and storing data. This paper discusses the key concepts of blockchain ...
  • CERNELEV, Olga; RUSU, Radu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În ultima perioadă, suplimentele alimentare au devenit o componentă importantă a nutriției umane. Cu toate acestea, există o serie de provocări legate de consumul abuziv și necontrolat pe întregul Mapamond. Articolul de ...
  • ȚURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Fructele de Sambucus Nigra sunt consumate ca suplimente alimentare pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate: activitate antigripală, anti-oxidantă, anticancerigenă, antivirală, antibacteriană etc. Analiza compușilor ...
  • PROSCURINA, Daria; HARITONOVA, Daria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    This article examines the concept of color, its perception and role in industrial design. The choice of color is of particular importance for the designer, since it can affect a person: cause emotions, influence the ...
  • ONU, Andreea; GÎLCA, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    The study presents an analysis on the evolution of the art of ex-libris. It was established that throughout the centuries, culture, status, artistic movements, and technology shaped bookplate design. Each design flows out ...
  • BOIAN, Marius (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    DevOps is one of the most widely used models for software development and project management in the world. It can be thought of as an evolution of Agile practices, or as a missing piece of Agile. DevOps and Agile, combined, ...
  • DAVID, Cătălina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Today, we are living and breathing artificial intelligence. As we all clearly see, AI is interfering with all aspects of our lives; some may call it the backbone of our industry, education, and healthcare sectors. As AI ...

Search DSpace


Browse

My Account