Colecția instituțională: Recent submissions

  • MIȘANOVSCHI, Dan (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    Cercetarea propusă explorează inovațiile și practicile care conduc la integrarea sustenabilității în acest domeniu, având în vedere obiectivul de a contura un viitor ecologic și eficient din punct de vedere al resurselor. ...
  • MAȚCAN-LÎSENCO, Inga (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    The study addresses the importance of safety showcases for jewelry display in specialized facilities, focusing on crucial issues such as manufacturing materials, locking and security systems, and recent innovations in the ...
  • MACAGONOVA, Olga; COCIUG, Adrian; ȚĂRĂLUNGĂ, Tatiana; CIOBANU, Vladimir; BRANIȘTE, Tudor; BUZA-ZUEVA, Anastasia; NACU, Viorel (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    Ingineria țesuturilor este o ramură a tehnologiei medicale regenerative care ajută la înlocuirea țesutului deteriorat folosind schele adecvate, celule vii și factori de creștere. În această comunicare, ne-am propus să ...
  • DODON, Adelina; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    Scopul cercetărilor este elaborarea produselor de panificație aglutenice cu valoare funcțională și nutrițională crescută prin aportul de fitonutrienți din microalge, precum și elucidarea impactului procedeului de obținere ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; DIANU, Irina (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    În acest studiu a fost elaborate piureuri din fructe de aronia, sau de zmeură, sau de căpșună în vederea utilizării în produse alimentare sub formă de umplutură.
  • COVACI, Ecaterina; VLADEI, Natalia (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    Scopul cercetării a constat în aplicarea metodelor și tehnicilor microbiologice pentru observarea, izolarea și identificarea microorganismelor existente în produsele examinate în scopul stabilirii prezenței sau absenței ...
  • COVACI, Ecaterina; BOTEZATU, Nadejda (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    În procesul de studiu experimental, în cadrul Centrului de Cercetări Oenologice al Departamentului Oenologie și Chimie, FTA/UTM au fost realizate studii privind influența regiuni viti-vinicole, condițiile de extracție ...
  • COVACI, Ecaterina; BOEŞTEAN, Olga; NETREBA, Natalia (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    Scopul cercetării practice a constat în elaborarea tehnologiei și adaptarea rețetei clasice pentru produse făinoase de cofetărie sigure cu destinație funcțională utilizând materia secundară obținută în urmă prelucrării ...
  • COCA, Alexandra; PAIU, Sergiu; LUPAŞCU, Galina; GHENDOV-MOȘANU, Aliona (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    În industria alimentară contemporană, inovația culinară a devenit un factor cheie în satisfacerea cerințelor consumatorilor din ce în ce mai diversificați. Un exemplu notabil al acestei inovații gastronomice este reprezentat ...
  • OSTAPOV, Alina (Academia de Științe a Moldovei, 2023)
    Personalitate creativă, emblematică pentru istoria și teoria arhitecturii academicianul Alexei V. Şciusev a lăsat o amprentă deosebită în dezvoltarea și afirmarea arhitecturii din Basarabia și ulterior RSS Moldovenească, ...
  • CAUŞAN, Corina; SPINEI, Larisa; GOROBIEVSCHI, Svetlana (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    Scopul lucrări constă în determinarea stării de sănătate și impactul acestea asupra speranței de viață, ca indicator al sănătății publice.În articol autorii urmăresc legăturile dintre categoriile economice: speranța medie ...
  • PLĂMĂDEALĂ, Stela (Academia de Științe a Moldovei, 2023)
    Oricare încăpere, oricare spațiu de locuit sau de interes public se dorește a fi amenajat astfel încâT să servească atât necesităților funcționale, cât și celor estetice. Nevoia de frumos se împlinește prin operarea ...
  • BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    În zilele noastre, consumatorii devin conștienți de importanța adoptării alimentelor pe bază de plante din cauza preocupărilor etice, a campaniilor de reducere a consumului de carne de către organizațiile pentru drepturile ...
  • АНТОН, Оксана (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2022)
    Optimizing the learning environment is important for every child, but it is especially important for autistic children who may experience sensory difficulties described above. A suitable approach to architecture and design ...
  • CIORNII, Marina (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2022)
    Many people today believe that furniture – any kind of furniture, whether cabinets, chairs or upholstered furniture – has the ability to tell people about the time or the era in which it was created. For example, many ...
  • PLĂMĂDEALĂ, Stela; ZAGAEVSCHI, Elena (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2022)
    Numerous tests have shown that the preference for colors or combinations of them depends heavily on the age, gender and social structure of the population. The optimization of the chromatic environment involves first of ...
  • EFROS, Tincuța (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2022)
    In this article, we aimed to elucidate several general aspects with reference to the appearance of the first stairs, their type, the raw materials of manufacture, the constructive aspects, as well as the deep symbolism ...
  • PLATON, Liliana (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2022)
    In the present work, an important objective in the track record of the national culture and art of the Republic of Moldova is analyzed, being the National Theater “M. Eminescu” from Chisinau. Historically, the theater ...
  • EFROS, Tincuța (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2022)
    Oral history offers more opportunities to study the material and cultural life of our people. In this context, the discussions with the eyewitnesses of the events, the interviews, the narratives from the direct actors of ...
  • STURZA, Rodica (Academia de Științe a Moldovei, 2023)
    Produsele secundare agroalimentare sunt generate de-a lungul lanțului de producție. O reducere semnificativă sau o mai bună gestionare a acestora ar putea îmbunătăți securitatea alimentară și spori sustenabilitatea ...

Search DSpace


Browse

My Account