Browsing Colecția instituțională by Title

Sort by: Order: Results:

  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISÎN, L.; IVANOVA, R.; MAŞENCO, N.; NEICOVCENA, I.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARÎ, N. (Romanian Inventors Forum, 2020)
    The invention relates to apiculture, in particular to a process for feeding bees.
  • CAISIN, Larisa; VRANCEAN, Vasile; EREMIA, Nicolae; HAREA, Vasile; GROSU, Natalia; BIVOL, Ludmila; BUSEV, Vitalie; SNITCO, Taisia (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2017)
    The invention relates to animal husbandry, namely to a process for feeding pigs.
  • CAISIN, Larisa; DANILOV, Anatolie; DONICA, Iov; CEBAN, Vitalie; EREMIA, Nicolae; COVALENCO, Alexei; CARPINCIC, Valeriu; SNITCO, Taisia (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2017)
    The invention relates to livestock, in particular to a process for feeding pigs.
  • MAZURU, Sergiu; VACULENCO, Maxim; BOSTAN, Ion; SCATICAILOV, Serghei (Romanian Inventors Forum, 2020)
    The invention relates to the mechanical engineering technology, in particular to the machining of surfaces of gearwheel teeth of different metals and alloys operating in the lubricating medium.
  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISÎN, L.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARÎ, N. (Romanian Inventors Forum, 2020)
    The invention relates to apiculture, in particular to a process for growing bee families. The process, according to the invention, comprises feeding of bees with a mixture of 50% sugar syrup and an immunomodulating ...
  • MAZURU, Sergiu; SCATICAILOV, Serghei; BOSTAN, Ion; MAZURU, Alexandru (Romanian Inventors Forum, 2021)
    The invention relates to the machining of precession gearwheel teeth, namely the tooth honing.
  • BEŞLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; USATÎI, Agafia (Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, 2020)
    The invention relates to microbial biotechnologies, in particular to the process of increasing the content of essential amino acids in the biomass of yeasts Rhodotorula gracilis.
  • CAISIN, Larisa; VRANCEAN, Vasile; ANTON, Vladimir; EREMIA, Nicolae; BIVOL, Ludmila (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2018)
    Invenția se referă la avicultură, şi anume la un procedeu de creştere a puilor broiler. Procedeul, conform invenției, prevede furajarea puilor broiler pe parcursul perioadelor de inițiere, creştere şi finisare, câte 14 ...
  • CAISIN, Larisa; VRANCEAN, Vasile; ANTON, Vladimir; EREMIA, Nicolae; BIVOL, Ludmila (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2017)
    The invention relates to poultry, namely to a process for rearing broilers. Process for increasing the broiler, which provides feeding them during the initiation, growth and completion of 14 days each.
  • MONAICO, Eduard; URSAKI, Veaceslav; TIGINYANU, Ion (Romanian Inventors Forum, 2022)
    The invention relates to the technology for the production of nanostructured materials, in particular to processes for obtaining of semiconductor nanostructures by electrochemical etching, which can be used in microfluidics ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; PLATON, Andrei; SCATICAILOV, Serghei (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Procedeul de prelucrare a dinţilor angrenajului precesional constă în aceea că sculei i se comunică o mişcare, care imită condiţiile reale de exploatare prin deplasări coordonate în raport cu sistemul mobil ...
  • MAZURU, Sergiu; VACULENCO, Maxim; SCATICAILOV, Serghei; BOSTAN, Ion (Romanian Inventors Forum, 2019)
    The invention relates to the mechanical engineering, in particular to the gear-wheel working.
  • SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; RESITCA, Vladislav (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație achloride, în special a bețișoarelor Grissini ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; DIMOVA, Olga; COJOHARI, Cristina (Romanian Inventors Forum, 2017)
    The microencapsulation of food and cosmetic oil compositions protects them from oxidative degradation and to maintain the oil-soluble biologically active substances in the natural state.
  • COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Romanian Inventors Forum, 2022)
    The invention relates to the bakery industry and can be used in the production of functional bakery products, in particular bread with an increased intake of dietary fibers with the addition of flaxseed flour. The problem ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • POPOVICI, Violina; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; PATRAȘ, Antoanela; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Romanian Inventors Forum, 2022)
    The invention relates to the food industry, namely to vegetable oil and fat industry, in particular to a process for obtaining functional sauce.
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Romanian Inventors Forum, 2023)
    The process of obtaining the functional sauce from sea buckthorn berries takes place through the primary processing of the sea buckthorn berries (sorting, washing, straining). The sea buckthorn puree is passed through a ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Romanian Inventors Forum, 2021)
    Flaxseed pomace, resulting by cold pressing of oil, contains significant amounts of biologically active dietary fibers. The main macromolecular compounds from Flaxseed form two fractions: the water-soluble polysaccharides ...

Search DSpace


Browse

My Account