IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de fabricare a produselor de panificaţie îmbogăţite cu fier

Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author CIOBANU, Corina
dc.contributor.author CURCHI, Diana
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.contributor.author DESEATNICOV, Olga
dc.date.accessioned 2021-04-20T09:21:33Z
dc.date.available 2021-04-20T09:21:33Z
dc.date.issued 2005-10-31
dc.identifier.citation CIOBANU, Corina, CURCHI, Diana, STURZA, Rodica et al. Procedeu de fabricare a produselor de panificaţie îmbogăţite cu fier. Brevet MD 2895, CIB A21D 8/02, A21D 2/02, A21D 2/34, A21D 2/36. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: a 2005 0025. Data depozit: 2005.02.01. Data public.: 2005.10.31. In: BOPI. 2005, nr. 11. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: a 2005 0025
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/a%202005%200025
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/14283
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de panificaţie cu o valoare biologică sporită. Procedeul de fabricare a produselor de panificaţie îmbogăţite cu fier include prepararea aluatului prin metoda monofazică din făină de grâu de calitate superioară, drojdii de panificaţie, sare de bucătărie, zahăr şi apă, în care se încorporează emulsia ulei-apă, preparată din grăsime vegetală, soluţie de sulfat feros heptahidrat de 3…5%, praf de ou şi lapte praf, împreună cu fructe de măceş uscate şi măcinate, după care urmează fermentarea aluatului, divizarea, dospirea şi coacerea produselor finite. Rezultatul constă în îmbunătăţirea calităţii produselor şi în sporirea valorii lor biologice. en_US
dc.description.abstract The invention refers to the food industry, namely to the fabrication of bakery products with an increased biological value. The process for fabrication of bakery products enriched with iron includes preparation of dough by monophase method from high-quality flour, baker’s yeast, table salt, sugar and water, wherein it is incorporated a water-oil emulsion, prepared from seed fat, 3…5% solution of heptahydrate ferrous sulphate, egg powder and dried milk, together with dried and comminuted hips, afterwards there follows fermentation of the dough, division, leavening and baking. The result consists in improving the quality and increasing the biological values of the products. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Brevet nevalabil. Data expirării brevetului: 2025.02.01. en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject brevete de invenţie en_US
dc.subject produse de panificaţie en_US
dc.subject bakery products en_US
dc.subject.classification IPC: A21D 8/02 (2006.01) en_US
dc.subject.classification IPC: A21D 2/02 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A21D 2/34 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A21D 2/36 (2006.01)
dc.title Procedeu de fabricare a produselor de panificaţie îmbogăţite cu fier en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Brevet nevalabil. Data expirării brevetului: 2025.02.01. Except where otherwise noted, this item's license is described as Brevet nevalabil. Data expirării brevetului: 2025.02.01.

Search DSpace


Browse

My Account