dc.contributor | Universitatea Tehnică a Moldovei | |
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | |
dc.contributor.author | COŞCIUG, Lidia | |
dc.contributor.author | BULGARU, Viorica | |
dc.contributor.author | POPESCU, Liliana | |
dc.contributor.author | DUPOUY, Eleonora | |
dc.date.accessioned | 2021-04-17T21:45:21Z | |
dc.date.available | 2021-04-17T21:45:21Z | |
dc.date.issued | 2012-02-29 | |
dc.identifier.citation | SIMINIUC, Rodica, COŞCIUG, Lidia, BULGARU, Viorica [et al.]. Biscuiţi aglutenici (variante). Brevet MD 478, CIB A21D 13/04, A21D 13/08, A23L 1/10. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2011 0160. Data depozit: 2011.10.20. Data public.: 2012.02.29. In: BOPI. 2012, nr. 2. 6 p. | en_US |
dc.identifier.other | Nr. depozit: s 2011 0160 | |
dc.identifier.uri | http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202011%200160 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/14227 | |
dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la fabricarea produselor de patiserie, în particular a biscuiţilor aglutenici. Biscuiţii aglutenici, conform invenţiei, sunt fabricaţi din făină de soriz, zahăr, ouă, margarină, bicarbonat de sodiu, vanilină, apă, piure de dovleac, sau piure de morcov, precum şi cu adaos de stafide, sau caise uscate, sau prune uscate, sau fulgi de ciocolată. Rezultatul constă în obţinerea biscuiţilor destinaţi persoanelor cu intoleranţă la gluten, cu valoare energetică sporită, îmbogăţiţi cu fibre alimentare, cu utilizarea materiei prime locale ieftine şi accesibile. | en_US |
dc.description.abstract | The invention relates to the food industry, namely to the production of confectionery products, particularly glutenfree biscuits. Gluten-free biscuits, according to the invention, are made from sorize flour, sugar, eggs, margarine, sodium bicarbonate, vanillin, water, mashed pumpkin, or mashed carrots, with addition of raisins, or dried apricots, or dried prunes, or chocolate flakes. The result consists in making biscuits intended for people intolerant to gluten, with increased energy value, enriched with food fibers, using the local cheap and available raw material. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova | en_US |
dc.rights | Statut: Brevet nevalabil; Data expirării: 2017.10.20. | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | biscuiți aglutenici | en_US |
dc.subject | glutenfree biscuits | en_US |
dc.subject | brevete de invenție | en_US |
dc.subject | invenții | en_US |
dc.subject.classification | IPC: A21D 13/04 (2006.01) | en_US |
dc.subject.classification | IPC: A21D 13/08 (2006.01) | |
dc.subject.classification | IPC: A23L 1/10 (2006.01) | |
dc.title | Biscuiţi aglutenici (variante) | en_US |
dc.type | Patent | en_US |
The following license files are associated with this item: