Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author LUPAŞCO, Andrei
dc.contributor.author BERNIC, Mircea
dc.contributor.author COTELEVICI, Natalia
dc.contributor.author ROJCO, Veaceslav
dc.contributor.author PLITOC, Valeriu
dc.date.accessioned 2021-04-09T15:44:27Z
dc.date.available 2021-04-09T15:44:27Z
dc.date.issued 1996-08-31
dc.identifier.citation LUPAŞCO, Andrei, BERNIC, Mircea, COTELEVICI, Natalia, ROJCO, Veaceslav, PLITOC, Valeriu. Procedeu de uscare a ardeiului. Brevet MD 453, A23L 3/54, A23N 12/00, A23N 12/08. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: 94-0343. Data depozit: 1994.10.13. Data public.: 1996.08.31. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: 94-0343
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/14082
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria farmaceutică şi alimentară şi poate fi folosită în instalaţiile şi tehnologia uscării ardeiului. La baza invenţiei se află sarcina intensificării procesului de uscare a ardeiului. Procedeul de uscare constă în aceea că ardeiul proaspăt cules se usucă convectiv la temperatura agentului de uscare 60-65oC până la umiditatea de 35-36%, apoi uscarea se efectuează prin com-binarea încălzirii convective la aceeaşi tempe-ratură a agentului termic şi a încălzirii în câmp electromagnetic de frecvenţă înaltă. Nou în procedeul dat este aceea că încălzirea con-vectivă se efectuează până la umiditatea de 35-36%, apoi uscarea se efectuează în decurs de 30-32 min. prin combinarea încălzirii convectie la aceeaşi temperatură a agentului termic şi a încălzirii în câmp electromagnetic de frecvenţă înaltă cu intensitatea câmpului de 16575-16580 V/m. Procedeul propus asigură micşorarea duratei procesului de uscare până la 180-182 min. în loc de 325 min. conform prototipului. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the food and pharmaceutical industry and may be used in the devices and technique for capsicum drying. Summary of the invention consists in the cupsicum drying process intencification. The process consists in the fact that the capsicum convective drying is realized at drying agent temperature of 60-65 oC up to the humidity of 35-36% and then the drying is realized by combination of the drying agent convective heating at the same temperature and HVF-heating at the electromagnetic field intensivity of 16575-16580 W/min. during 30-32 min. The proposed drying process diminuates the drying time and it composes 180-182 min. instead of 325 min. in the known process en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova en_US
dc.subject IPC: A23L 3/54 (2006.01) en_US
dc.subject uscarea ardeiului en_US
dc.subject drying peppers en_US
dc.subject foods en_US
dc.subject foods treatment en_US
dc.subject heating devices en_US
dc.subject.classification IPC: A23N 12/00 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A23N 12/08 (2006.01)
dc.title Procedeu de uscare a ardeiului en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account