dc.contributor.author | Mesager Universitar | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T12:05:06Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T12:05:06Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.citation | FTMIA: Produse alimentare noi: Licenţa 2012. In: Mesager Universitar. 2012, nr 7, p. 6. | en_US |
dc.identifier.uri | http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14768 | |
dc.description.abstract | Teza de licenţă a studentului Vladimir Crucerescu cu tema „Aplicarea culturilor starter şi a mucegaiurilor nobile în tehnologia salamurilor fermentate (saleami Nola)” (cond: Angela Gudima, dr., conf. univ.), specialitatea „Tehnologia cărnii şi a produselor din carne”, constituie un exemplu concludent de pregătire excelentă a inginerilor alimentari la UTM. Salamurile fermentate reprezintă un sortiment relativ nou de produse de carne pentru Moldova. Uscarea şi maturarea cărnii este, probabil, cea mai veche formă de conservare a acestui produs de origine animală. Procesele date sunt menţionate împreună dat fiind faptul că ele nu pot fi folosite în separat. Maturarea cărnii, cu adăugarea sării de uz alimentar, a fost descoperită întâmplător în zonele mediteraneene. Astăzi, la metoda maturării se adaugă şi alte modalităţi de conservare: refrigerarea, congelarea, tratamentul termic ş.a. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Vladimir Crucerescu | en_US |
dc.subject | teză de licență | en_US |
dc.subject | culturi starter | en_US |
dc.subject | mucegaiuri nobile | en_US |
dc.subject | salamuril fermentate | en_US |
dc.title | FTMIA: Produse alimentare noi: Licenţa 2012 | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: