IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă

Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author POPESCU, Liliana
dc.contributor.author GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.contributor.author PATRAŞ, Antoanela
dc.contributor.author LUNG, Ildiko
dc.contributor.author OPRIŞ, Ocsana-Ileana
dc.contributor.author SORAN, Maria-Loredana
dc.date.accessioned 2021-04-29T11:44:45Z
dc.date.available 2021-04-29T11:44:45Z
dc.date.issued 2021-02-28
dc.identifier.citation POPESCU, Liliana, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, STURZA, Rodica et al. Procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Brevet MD 1497, CIB A23C 9/12, A23C 9/123, A23C 9/13, A23C 9/133, A23L 33/105. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2020 0065. Data depozit: 2020.06.18. Data public.: 2021.02.28. In: BOPI. 2021, nr. 2. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: s 2020 0065
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202020%200065
dc.identifier.uri http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14637
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenţiei,include standardizarea laptelui, pasteurizarea, răcirea,însămânţarea cu culturistarter pentru iaurt, fermentarea, administrarea unui extract hidroalcoolic de fructe de pădure, amestecarea, ambalarea, răcirea şi maturarea iaurtului. Totodată se administrează un extract hidroalcoolic de fructe de pădure obţinut la amestecarea pudrei de fructe de pădure cu soluţie hidroalcoolică şi extracţia cu microunde, cu filtrare şi concentrare ulterioară, iar în calitate de fructe de pădure se utilizează fructe de aronia sau cătină albă, sau măceş, sau păducel. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the dairy industry, in particular to a process for producing yoghurt with high biological value. The process, according to the invention, comprises milk normalization, pasteurization, cooling, leavening with starter cultures for yoghurt, fermentation, introduction of a water-alcohol extract of berries, mixing, packaging, cooling and maturation of yoghurt. At the same time, a water-alcohol extract of berries is introduced, obtained by mixing berry powder with water-alcohol solution and microwave extraction followed by filtration and concentration, and as berries are used chokeberry or sea-buckthorn or dog rose, or hawthorn fruits. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Brevet acordat en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject brevete de invenţie en_US
dc.subject iaurturi en_US
dc.subject yoghurts en_US
dc.subject.classification IPC: A23C 9/12 (2006.01) en_US
dc.subject.classification IPC: A23C 9/123 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A23C 9/13 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A23C 9/133 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: A23L 33/105 (2016.01)
dc.title Procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Brevet acordat Except where otherwise noted, this item's license is described as Brevet acordat

Search DSpace


Browse

My Account