Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author POPESCU, Liliana
dc.contributor.author GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.contributor.author COJOCARI, Daniela
dc.contributor.author BALAN, Greta
dc.contributor.author BULGARU, Viorica
dc.date.accessioned 2021-04-29T11:25:26Z
dc.date.available 2021-04-29T11:25:26Z
dc.date.issued 2020-08-30
dc.identifier.citation POPESCU, Liliana, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, STURZA, Rodica et al. Procedeu de fabricare a îngheţatei. Brevet MD 1451, CIB A23G 9/04, A23G 9/42. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2020 0007. Data depozit: 2020.02.05. Data public.: 2020.08.31. In: BOPI. 2020, nr. 8. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: s 2020 0007
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202020%200007
dc.identifier.uri http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14635
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul, conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat praf, zahăr, dextroză, sistem de stabilizare şi emulsionare, apă deionizată; filtrarea, omogenizarea, pasteurizarea, răcirea mixului, dozarea pudrei de aronia sau de cătină albă, sau de măceşe, sau de păducel şi a extractului hidroalcoolic de aronia sau păducel, sau a extractului liposolubil de cătină albă sau măceşe, maturarea, freezerarea mixului, ambalarea, călirea şi depozitarea îngheţatei. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the dairy industry, namely to a process for producing ice cream. The process, according to the invention, comprises preparing a mixture of normalized milk, cream, powdered skimmed milk, sugar, dextrose, a mixture of stabilizer and emulsifier, deionized water; filtering, homogenizing, pasteurizing, cooling the mixture, dosing the powder of chokeberry, or sea buckthorn, or rosehip, or hawthorn and the aqueousalcoholic extract of chokeberry or hawthorn or fat-soluble extract of sea buckthorn or rosehip, ripening, freezing the mixture, packaging, hardening and storing the ice cream. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2026.02.05. en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject brevete de invenţie en_US
dc.subject.classification IPC: A23G 9/04 (2006.01) en_US
dc.subject.classification IPC: A23G 9/42 (2006.01)
dc.title Procedeu de fabricare a îngheţatei en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2026.02.05. Except where otherwise noted, this item's license is described as Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2026.02.05.

Search DSpace


Browse

My Account