dc.contributor | Universitatea Tehnică a Moldovei | |
dc.contributor.author | POPESCU, Liliana | |
dc.contributor.author | GHENDOV-MOŞANU, Aliona | |
dc.contributor.author | STURZA, Rodica | |
dc.contributor.author | COJOCARI, Daniela | |
dc.contributor.author | BALAN, Greta | |
dc.contributor.author | BULGARU, Viorica | |
dc.date.accessioned | 2021-04-29T11:25:26Z | |
dc.date.available | 2021-04-29T11:25:26Z | |
dc.date.issued | 2020-08-30 | |
dc.identifier.citation | POPESCU, Liliana, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, STURZA, Rodica et al. Procedeu de fabricare a îngheţatei. Brevet MD 1451, CIB A23G 9/04, A23G 9/42. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2020 0007. Data depozit: 2020.02.05. Data public.: 2020.08.31. In: BOPI. 2020, nr. 8. | en_US |
dc.identifier.other | Nr. depozit: s 2020 0007 | |
dc.identifier.uri | http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202020%200007 | |
dc.identifier.uri | http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14635 | |
dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul, conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat praf, zahăr, dextroză, sistem de stabilizare şi emulsionare, apă deionizată; filtrarea, omogenizarea, pasteurizarea, răcirea mixului, dozarea pudrei de aronia sau de cătină albă, sau de măceşe, sau de păducel şi a extractului hidroalcoolic de aronia sau păducel, sau a extractului liposolubil de cătină albă sau măceşe, maturarea, freezerarea mixului, ambalarea, călirea şi depozitarea îngheţatei. | en_US |
dc.description.abstract | The invention relates to the dairy industry, namely to a process for producing ice cream. The process, according to the invention, comprises preparing a mixture of normalized milk, cream, powdered skimmed milk, sugar, dextrose, a mixture of stabilizer and emulsifier, deionized water; filtering, homogenizing, pasteurizing, cooling the mixture, dosing the powder of chokeberry, or sea buckthorn, or rosehip, or hawthorn and the aqueousalcoholic extract of chokeberry or hawthorn or fat-soluble extract of sea buckthorn or rosehip, ripening, freezing the mixture, packaging, hardening and storing the ice cream. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova | en_US |
dc.rights | Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2026.02.05. | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | invenţii | en_US |
dc.subject | brevete de invenţie | en_US |
dc.subject.classification | IPC: A23G 9/04 (2006.01) | en_US |
dc.subject.classification | IPC: A23G 9/42 (2006.01) | |
dc.title | Procedeu de fabricare a îngheţatei | en_US |
dc.type | Patent | en_US |
The following license files are associated with this item: