IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină

Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author SCRIPCARI, Ion
dc.contributor.author GRUMEZA, Irina
dc.contributor.author MACARI, Artur
dc.contributor.author GUDIMA, Angela
dc.contributor.author COEV, Ghenadie
dc.date.accessioned 2021-04-27T11:04:43Z
dc.date.available 2021-04-27T11:04:43Z
dc.date.issued 2016-08-31
dc.identifier.citation SCRIPCARI, Ion, GRUMEZA, Irina, MACARI, Artur [et al.]. Procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Brevet MD 1063, CIB A23L 13/00, A23L 13/40, A23L 13/60, A23P 10/47. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2016 0009. Data depozit: 2016.01.29. Data public.: 2016.08.31. In: BOPI. 2016, nr. 8. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: s 2016 0009
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202016%200009
dc.identifier.uri http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14506
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semi-fabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocat cu diametrul ochiurilor sitei de 23 mm, amestecarea cărnii tocate într-un malaxor cu şrot de nuci, sare de uz alimentar, bicarbonat de sodiu, usturoi proaspăt, piper negru măcinat şi apă potabilă, modelarea semifabricatelor, ambalarea şi, ermetizarea. en_US
dc.description.abstract The invention relates to food industry, namely to a process for producing semi-finished products of minced mutton. The process, according to the invention, comprises grinding of mutton in a meat grinder with the sieve mesh diameter of 2…3 mm, mixing of minced meat in a mixer with nut grits, food table salt, sodium bicarbonate, fresh garlic, ground black pepper and drinking water, modeling of semi-finished products, packaging and sealing. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2022.01.29. en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject carne tocată de ovină en_US
dc.subject produse semifabricate en_US
dc.subject minced mutton en_US
dc.subject semi-finished products en_US
dc.subject brevete de invenție en_US
dc.subject invenții en_US
dc.subject.classification IPC: A23L 13/00 (2016.01) en_US
dc.subject.classification IPC: A23L 13/40 (2016.01)
dc.subject.classification IPC: A23L 13/60 (2016.01)
dc.subject.classification IPC: A23P 10/47 (2016.01)
dc.title Procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2022.01.29. Except where otherwise noted, this item's license is described as Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2022.01.29.

Search DSpace


Browse

My Account