Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.contributor.author DESEATNICOV, Olga
dc.contributor.author DRANGOI, Ion
dc.contributor.author HARITONOV, Svetlana
dc.contributor.author POPOVICI, Cristina
dc.date.accessioned 2021-04-23T08:39:08Z
dc.date.available 2021-04-23T08:39:08Z
dc.date.issued 2006-08-31
dc.identifier.citation STURZA, Rodica, DESEATNICOV, Olga, DRANGOI, Ion et al. Unt vegetal cu valoare biologică sporită. Brevet MD 3114, CIB A23D 7/005, A23L 1/30, C01B 7/14. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: a 2005 0374. Data depozit: 2005.12.15. Data public.: 2006.08.31. In: BOPI. 2006, nr. 8. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: a 2005 0374
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/a%202005%200374
dc.identifier.uri http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14401
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria alimentară, în particular la un unt vegetal cu valoare biologică sporită. Untul vegetal cu valoare biologică sporită reprezintă o emulsie ce conţine fazele grasă şi apoasă. Faza grasă constituie 80,25… 82,00% mas. şi include următoarele ingrediente, în % faţă de masa produsului finit: ulei de floarea-soarelui dublu rafinat şi dezodorizat 33,33…35,00, ulei de floarea soarelui iodat cu un conţinut de iod de 10 µg/cm3 16,67, ulei de porumb rafinat 16,00, extract de colorant natural obţinut din morcov pe bază de ulei de floarea-soarelui dublu rafinat şi dezodorizat 11,00, monogliceride vegetale 0,15 şi lecitină de soia 0,10, iar faza apoasă constituie 18,00…19,75% mas. şi include următoarele ingrediente, în % faţă de masa produsului finit: lapte praf degresat 1,65…1,75, sare de bucătărie 2,00, sorbat de potasiu 0,10 şi apă 14,15…16,00. en_US
dc.description.abstract The invention refers to the food industry, in particular to a vegetal butter with increased biological value. The vegetal butter with increased biological value represents an emulsion, consisting of the fatty and aqueous phases. The fatty phase constitutes 80,25…82,00 mass % and includes the following ingredients, in % about the mass of the finished product: doubly refined and deodorized sunflower oil 33,33…35,00, iodated sunflower oil with an iodine content of 10 µg/cm3 16,67, refined corn oil 16,00, extract of natural colorant, obtained from carrot on base of doubly refined and deodorized sunflower oil 11,00, vegetal monoglycerides 0,15 and soya lecithin 0,10, and the aqueous phase constitutes 18,00…19,75 mass % and includes the following ingredients, in % about the mass of the finished product: degreased milk powder 1,65…1,75, table salt 2,00, potassium sorbate 0,10 and water 14,15…16,00. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Brevet nevalabil. Data expirării brevetului: 2025.12.15. en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject brevete de invenţie en_US
dc.subject unt vegetal en_US
dc.subject vegetal butter en_US
dc.subject butter en_US
dc.subject.classification IPC: A23D 7/005 (2006.01) en_US
dc.subject.classification IPC: A23L 1/30 (2006.01)
dc.subject.classification IPC: C01B 7/14 (2006.01)
dc.title Unt vegetal cu valoare biologică sporită en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Brevet nevalabil. Data expirării brevetului: 2025.12.15. Except where otherwise noted, this item's license is described as Brevet nevalabil. Data expirării brevetului: 2025.12.15.

Search DSpace


Browse

My Account