Browsing by Subject "uleiuri vegetale"

Sort by: Order: Results:

  • SUBOTIN, Iurie; COVACI, Ecaterina; DRUȚĂ, Raisa; MUNTEANU, D.; POPOVICI, Violina (Technical University of Moldova, 2023)
    The present study aimed to investigate the effectiveness of the use of some antioxidants as inhibitors on oxidation of oils from grape seeds, walnuts and corn germs. More effective was the action of L-ascorbic acid and ...
  • SADOVNIC, Daniela; CEPOI, Liliana; RUDI, Ludmila; VALUŢA, Ana; CHIRIAC, Tatiana; CODREANU, Svetlana; MISCU, Vera; COJOCARI, Angela (Moldova State University, 2014)
    There was studied the impact of antioxidant complex from microalga Porphyridium cruentum biomass on the antioxidant activity of vegetable oils and their oxidation process. The antioxidant complex was obtained by extracting ...
  • CÎNIŢA, Natalia; SANDULACHI, Luiza (Tehnica UTM, 2014)
    Acest articol prezintă un studiu bibliografic vizavi de activitatea enzimatică a uleiurilor vegetale. Sunt indicaţi factorii ce atestă calitatea şi stabilitatea uleiurilor. Sunt caracterizate unele tulpini microbiene ce ...
  • BERNIC, Ina; POPOVICI, Cristina; CAPCANARI, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2012)
    Uleiurile şi grăsimile vegetale au un rol important atît în alimentaţie, cît şi ca materie primă pentru diferite ramuri industriale. În prezent tendinţele actuale în dezvoltarea şi performanţele alimentaţiei publice sînt ...
  • CARASCIUC, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Această lucrare stabilește o serie de sarcini: să clasifice uleiurile vegetale și să caracterizeze compoziția chimică a uleiurilor vegetale și a produselor secundare ale semințelor oleaginoase; să studieze tehnologia de ...
  • CRACIUN, Al.; CRACIUN, Sv.; DUCA, Gh.; MORARU, V.; SAJIN, T. (Editura U.T.M., 2007)
    This work presents results of investigation of lubricating properties of some vegetable oils, including oils received from fruits stone. It was established that among tested vegetable oils most effective is rape seed oil. ...
  • MAGUREAN, Ilie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei: Obținerea fibrelor comestibile din deșeuri agroalimentare, material primă servind semințele de in și șrotul obținut din ele. Obiectivele lucrării: Evaluarea principalilor indicatori fizico-chimici, ai fibrelor ...
  • BEIU, Ilie; MANOLI, Ilie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Componenţa gazelor de eşapament a motoarelor pentru automobile exercită o influenţă considerabilă asupra poluării mediului înconjurător şi prezintă o problemă ecologică serioasă, în deosebi pentru oraşe. Unul din motivele ...
  • MALEJIC, I.; GANEA, G.; SLIUSARENCO, V. (Editura U.T.M., 2005)
    În lucrare este descrisă instalaţia experimentală şi procedeul de obţinere a biodieselului din uleiul vegetal de rapiţă. Sunt indicaţi parametrii principali ai procedeului şi materiale necesare la obţinerea biodieselului ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga; COVALIOV, Eugenia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. ...
  • POPOVICI, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Indrumarul metodic este destinat studenţilor specialităţilor: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaiei Publice; 541.2 – Tehnologia produselor alimentare, 552.2 – Biotehnologii industriale masteranzilor programelor ...
  • POPOVICI, Violina; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2021-02-28)
    Invenţia se referă la industria uleiului şi a grăsimilor, şi anume la un procedeu de stabilizare a uleiurilor vegetale. Procedeul, conform invenţiei, include administrarea în uleiul de floarea-soarelui sau de porumb, sau ...
  • POPOVICI, Violina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul lucrării: constă în elucidarea modificărilor chimice care au loc pe parcursul oxidării lipidice, stabilizarea uleiurilor vegetale și evaluarea impactului extractelor liposolubile asupra stabilității oxidative a ...
  • DRAGALIN, Alexandru (Tehnica UTM, 2011)
    Utilizarea uleiurilor vegetale drept carburanţi ca atare sau sub formă de derivaţi, constituie o nouă cale, care permite acoperirea parţială a necesarului de combustibili auto al ţărilor care nu dispun de petrol, dar care ...
  • ПОПОВИЧ, Кристина Михайловна (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Методические указания предназначены для студентов специальностей: 541.1 – «Технология и менеджмент общественного питания», 541.2 – «Технология пищевых продуктов», 552.2 – «Промышленные биотехнологии»; магистрантов программ ...

Search DSpace

Browse

My Account