Browsing by Subject "salt"

Sort by: Order: Results:

  • GRAUR, Livia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Actualitatea temei se reflectă prin faptul că un regim de alimentație nesănătos promovează bolile netransmisibile în Republica Moldova, iar în contextul pandemiei COVID-19 a fost evidențiat faptul că sistemul de sănătate ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; BOISTEAN, Alina; RESITCA, Vladislav; STURZA, Rodica (Technical University of Moldova, 2020)
    The objective of the study was to emphasize the consumers’ attitude regarding the salt intake in Republic of Moldova. The Government of the Republic of Moldova has committed itself to reducing salt consumption at the ...
  • SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; REȘITCA, Vladislav; CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Consumul de sare în rândul adulților din Republica Moldova depășește de două ori norma maximă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății de 5 g pe zi. Peste jumătate din populație consumă sare cu un conținut de iod ...
  • CERNELEV, Olga; SBAYEH, Yoseff Abu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Increased salt intake is the cause of countless long-term complications that have a major physical, mental, social and economic impact. This generates the appearance and development of a series of non-communicable diseases ...
  • BELOCOSOVA, Cristina; PLĂMĂDEALĂ, L. (Tehnica UTM, 2010)
    The following work talks about salt which is a biological necessity for the survival of all known living creatures, including humans and also presents its benefits and dangers to human body.

Search DSpace

Browse

My Account