Browsing by Title

Sort by: Order: Results:

  • MIJA, Nina; DESEATNICOV, Olga; BÎRCA, Adriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Îndrumarul este destinat studenţilor specialităţii 541.1 Tehnologia și managementul produselor alimantaţiei publice pentru însuşirea disciplinei universitare la ciclul I, Licență – Bazele teoretice ale tehnologiei produselor ...
  • PRIDA, Ion; IALOVAIA, Antonina; KRAJEVSKAIA, Alla; STURZA, Rodica; GĂINĂ, Boris (Academia de Științe a Moldovei, 2014)
    The paper reviews the theoretical and analytical principle of innovative technology of production and storage of grape juice aci-difi ed and sulfured. Technology enables long-term storage of grape juice, sufured to ...
  • CARAPUNARLÎ, S. (Editura U.T.M., 2009)
    În prezenta lucrare este prezentată analiza critică a conceptului de control în activitatea economică a întreprinderii, precum şi definiţia proprie a autorului referitor la acest concept. De asemenea, sunt prezentate ...
  • AMBROSI, Grigore; CEBAN, Dumitru; AMBROSI, Gheorghe (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Lucrarea de faţă îşi propune să prezinte bazele teoriei stocurilor pe aspecte privind structura şi aplicarea practică a modelelor de gestiune a stocurilor. Îndrumarul este destinat cursului de logistică, susţinut pentru ...
  • ARHIP, Vasile (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Suportul de curs este destinat studenților ciclului II, Master, programul de studii: F. 01.O. 006. Bazele turismului rural. Enoturism. Marketing turistic, ciclului III, Doctorat, Facultatea Tehnologia Alimentelor. Conținutul ...
  • BULGARU, Viorica; VOLOSENCO, Liviu (Tehnica UTM, 2016)
    Zerul ob ț inut la fabricarea brînzeturilor reprezintă aproximativ 85-90% din volumul laptelui ș i re ț ine circa 55 % din nutrien ț ii laptelui. Aproximativ 50% din cantitatea de zer ob ț inută la nivel mondial este ...
  • BULGARU, Viorica (Sibiu Alma Mater University, 2011)
    În lucrarea data amidonul de soriz (Sorghum Oryzoidum) s-a utilizat ca agent de stabilizare a băuturilor acidolactice pe bază de zer. S-a studiat influenţa amidonului de soriz asupra calităţii produselor obţinute după ...
  • DUPOUY, Eleonora; BULGARU, Viorica; COȘCIUG, Lidia; SIMINIUC, Rodica; POPESCU, Liliana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară și anume la o băutură răcoritoare și la procedeul de obţinere a acesteia. Băutura răcoritoare, conform invenţiei, conţine în % masă: zer de brânză de vaci 60...80, apă 10...20, ...
  • POPEL, Svetlana; DRAGANOVA, Elena; PÎRGARI, Elena; PUJAILO, Eudochia; PARŞACOVA, Lidia; COLESNICENCO, Alexandra; ZÎREANOVA, Elena (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul propus permite crearea unei băuturi funcţionale pe baza conţinutului înalt de antioxidanţi, inclusiv a substanţelor fenolice, datorită prelucrării termice moderate din contul conţinutului scăzut de fructe şi ...
  • STAN, G.; LIVINTI, P. (Editura U.T.M., 2004)
    This work presents the assemblage errors and their influence on the positioning accuracy. There are also presented the influences of the ball screw nut and bearing supports on the positioning accuracy.
  • STOICA, R. M.; VOICU, D.; VILAU, R.; BAROTHI, L.; DELEANU, L. (IOP Publishing, 2022)
    The present paper aims to analyse the possibility to prevent machine failure due to bearing faults, with the use of frequency analysis. The experimental research consisted in mounting a simple mechanical transmission, ...
  • FRUNZE, Nina (Romanian Inventors Forum, 2024)
    This innovation presents a digital lesson in the biological discipline Sciences (Knowledge of the World) for the 5th grade, it contains 20 files, thematically illustrated. It demonstrates the richness and variety of nature, ...
  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISIN, L.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARÎ, N. (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2018)
    Procedeul, conform invenției, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahăr de 50% şi un preparat imunomodulator în cantitate de 0,002….0,018 ml/l de sirop de zahăr, amestecul fiind administrat în cantitate ...
  • EREMIA, N.; KRASOCIKO, P.; CHIRIAC, A.; ZAGAREANU, A.; SARÎ, N. (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2018)
    Invenția se referă la apicultură, în particular la hrănirea albinelor. Procedeul de hrănire a albinelor, include hrănirea acestora cu un amestec din sirop de zahar de 50% şi un stimulent nutrițional în cantitate de 1,0 l ...
  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISIN, L.; IVANOVA, R.; MAŞENCO, N.; NEICOVCENA, I.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARÎ, N. (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2018)
    Procedeul, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahăr de 50% şi 30,0…90,0 mg/L de extract de glicozide dehidroconiferil alcool-9'-O-ß-D-glucopiranozidă şi dehidroconiferil alcool-9-O-ß0-D-glucopiranozidă ...
  • EREMIA, N.; KRASOCIKO, P.; CHIRIAC, A.; ZAGAREANU, A.; SARÎ, N. (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2017)
    The invention relates to beekeeping, particularly to the feeding of bees.
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Romanian Inventors Forum, 2022)
    Process for feeding bees, which includes feeding them in autumn with a mixture of 60% inverted maize syrup solution and 1.0-3.0 ml / L of 3% aqueous solution of rebaudiozide A, in an amount of 2, 0 L per bee family and ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M.; JEREGHI, V. (Romanian Inventors Forum, 2022)
    Procedure for feeding bees, which includes feeding them in autumn with a mixture of 60% sugar syrup and 1.5-4.0 ml / L of 3% aqueous solution of stevioside, in an amount of 3.0 L per bee family and spring with a mixture ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; KRASOCIRO, P.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; EREMIA, I.; SARÎ, N. (Romanian Inventors Forum, 2022)
    Process for feeding bees, which includes feeding them in spring with a mixture of 50% sugar syrup and 1.0-3.0 ml / L aqueous solution containing dehydroabietinic acid 4.91 g, KOH 1, 08 g and distilled water up to 200 ml, ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; MODVALA, S.; MARDARI, T.; EREMIA, I.; SARÎ, A. (Romanian Inventors Forum, 2022)
    Procedure for feeding bees, which includes feeding them in autumn with a mixture of 60% inverted maize syrup solution and 1.5-4.0 ml / L of 3% aqueous stevioside solution in an amount of 2, 0 L per bee family and spring ...

Search DSpace

Browse

My Account