Browsing by Title

Sort by: Order: Results:

  • RUŞICA, Ion; MAZURU, Sergiu; BOTNARI, Vlad; ROŞCA, Anton; CHIRCIOGLO, Vasili (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Îndrumarul metodic este destinat studenţilor cursurilor II- III-IV şi V. Se elaborează în conformitate cu planurile de studii la specialitatea: 521.1 „Tehnologia Construcţiei de Maşini” 521.1 „Tehnologia Fabricării Automatizate”.
  • DMITRIEV, Vladimir (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Prezentul ciclu de prelegeri este destinat studenţilor specialităţii Maşini şi Instalaţii Frigorifice, Sisteme de Climatizare, cît şi studenţilor unor specialităţi ale Facultăţii Tehnologie şi Management în Industria Alimentară.
  • LUPU, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Bazele ştiinţifice şi aspectele practice ale acestei problematici a ştiinţei şi tehnologiei panificaţiei sunt prezentate în urma studierii unei largi bibliografii de specialitate, sintetizării şi interpretării datelor ...
  • VÂRLAN, Pavel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Materialul didactic este elaborat în ajutorul studenţilor din anul III, specialitatea 582.7 «Ingineria sistemelor de alimentare cu căldură şi gaze, ventilare» la studierea disciplinei Reţele termice I, în lipsa altor surse ...
  • TATAROV, P.; MACARI, A. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Lucrarea este destinată studenţilor de la specialitatea 541.2. Tehnologia produselor alimentare, cu forma de învăţământ la zi şi cu frecvenţă redusă, pentru efectuarea lucrărilor de laborator la disciplina Bazele teoretice ...
  • CHIORSAC, Mihail; TERTEA, Ghenadie; TURCUMAN, Lilia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Ghidul prezent este destinat studenţilor de la facultatea Energetică şi inginerie electrică, învăţământ la zi şi cu frecvenţa redusă, pentru efectuarea lucrărilor de laborator la disciplina Bazele Teoretice ale Electrotehnicii: ...
  • MIJA, Nina; DESEATNICOV, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Notele de curs sunt destinate studenților specialității 721.1 Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice. Legităţile proceselor tehnologice respectate în întreprinderile de alimentaţie publică, modelele teoretice ale ...
  • MIJA, Nina; DESEATNICOV, Olga; BÎRCA, Adriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Îndrumarul este destinat studenţilor specialităţii 541.1 Tehnologia și managementul produselor alimantaţiei publice pentru însuşirea disciplinei universitare la ciclul I, Licență – Bazele teoretice ale tehnologiei produselor ...
  • PRIDA, Ion; IALOVAIA, Antonina; KRAJEVSKAIA, Alla; STURZA, Rodica; GĂINĂ, Boris (Academia de Științe a Moldovei, 2014)
    The paper reviews the theoretical and analytical principle of innovative technology of production and storage of grape juice aci-difi ed and sulfured. Technology enables long-term storage of grape juice, sufured to ...
  • CARAPUNARLÎ, S. (Editura U.T.M., 2009)
    În prezenta lucrare este prezentată analiza critică a conceptului de control în activitatea economică a întreprinderii, precum şi definiţia proprie a autorului referitor la acest concept. De asemenea, sunt prezentate ...
  • AMBROSI, Grigore; CEBAN, Dumitru; AMBROSI, Gheorghe (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Lucrarea de faţă îşi propune să prezinte bazele teoriei stocurilor pe aspecte privind structura şi aplicarea practică a modelelor de gestiune a stocurilor. Îndrumarul este destinat cursului de logistică, susţinut pentru ...
  • BULGARU, Viorica; VOLOSENCO, Liviu (Tehnica UTM, 2016)
    Zerul ob ț inut la fabricarea brînzeturilor reprezintă aproximativ 85-90% din volumul laptelui ș i re ț ine circa 55 % din nutrien ț ii laptelui. Aproximativ 50% din cantitatea de zer ob ț inută la nivel mondial este ...
  • BULGARU, Viorica (Sibiu Alma Mater University, 2011)
    În lucrarea data amidonul de soriz (Sorghum Oryzoidum) s-a utilizat ca agent de stabilizare a băuturilor acidolactice pe bază de zer. S-a studiat influenţa amidonului de soriz asupra calităţii produselor obţinute după ...
  • DUPOUY, Eleonora; BULGARU, Viorica; COȘCIUG, Lidia; SIMINIUC, Rodica; POPESCU, Liliana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară și anume la o băutură răcoritoare și la procedeul de obţinere a acesteia. Băutura răcoritoare, conform invenţiei, conţine în % masă: zer de brânză de vaci 60...80, apă 10...20, ...
  • POPEL, Svetlana; DRAGANOVA, Elena; PÎRGARI, Elena; PUJAILO, Eudochia; PARŞACOVA, Lidia; COLESNICENCO, Alexandra; ZÎREANOVA, Elena (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul propus permite crearea unei băuturi funcţionale pe baza conţinutului înalt de antioxidanţi, inclusiv a substanţelor fenolice, datorită prelucrării termice moderate din contul conţinutului scăzut de fructe şi ...
  • STAN, G.; LIVINTI, P. (Editura U.T.M., 2004)
    This work presents the assemblage errors and their influence on the positioning accuracy. There are also presented the influences of the ball screw nut and bearing supports on the positioning accuracy.
  • STOICA, R. M.; VOICU, D.; VILAU, R.; BAROTHI, L.; DELEANU, L. (IOP Publishing, 2022)
    The present paper aims to analyse the possibility to prevent machine failure due to bearing faults, with the use of frequency analysis. The experimental research consisted in mounting a simple mechanical transmission, ...
  • FRUNZE, Nina (Romanian Inventors Forum, 2024)
    This innovation presents a digital lesson in the biological discipline Sciences (Knowledge of the World) for the 5th grade, it contains 20 files, thematically illustrated. It demonstrates the richness and variety of nature, ...
  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISIN, L.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARÎ, N. (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2018)
    Procedeul, conform invenției, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahăr de 50% şi un preparat imunomodulator în cantitate de 0,002….0,018 ml/l de sirop de zahăr, amestecul fiind administrat în cantitate ...
  • EREMIA, N.; KRASOCIKO, P.; CHIRIAC, A.; ZAGAREANU, A.; SARÎ, N. (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2018)
    Invenția se referă la apicultură, în particular la hrănirea albinelor. Procedeul de hrănire a albinelor, include hrănirea acestora cu un amestec din sirop de zahar de 50% şi un stimulent nutrițional în cantitate de 1,0 l ...

Search DSpace

Browse

My Account