UTM: Recent submissions

  • GANDRABURA, Daniel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Scopul lucrării îl reprezintă cercetarea aspectelor teoretice și practice privind prețul mediu al materialelor de construcții, realizarea unui studiu practic, privind analiza pieței prețurilor la materialele de construcție, ...
  • FÎNTÎNA, Corneliu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Scopul acestei lucrări este de a analiza atractivitatea pieței imobiliare din Republica Moldova din punct de vedere al investițiilor luând în considerare tendințele actuale ale pieței, factorii care influențează prețurile ...
  • COSTIN, Tudor; ALBU, Ion (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Scopul acestei lucrări este de a explora soluțiile fezabile pentru eficientizarea energetică a casei particulare de locuit, având în vedere atât beneficiile economice, cât și cele ecologice. Obiectivele acestei lucrări ...
  • COJOCARI, Cătălin (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Scopul cercetării constă în oferea unei examinări cuprinzătoare a peisajului managementului imobiliar, cu un accent deosebit pe similaritățile și diferențele dintre clădirile noi și cele vechi din Republica Moldova.
  • CARAI, Valentina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Целью написания данной дипломной работы является изучение основных принципов управления проектами городской инфраструктуры. Провести оценку и анализ контроля проектов городской инфраструктуры. Задачи дипломной работы: ...
  • CAPILOV, Dorin (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Scopul acestei teze este de a investiga și analiza procesul de evaluare pre-investițională a proiectelor de construcții, cu accent pe identificarea și evaluarea factorilor critici de decizie, și de a propune strategii și ...
  • ABABII, Mihail (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Scopul acestui studiu este de a dezvolta soluții pentru creșterea valorii clădirilor prin utilizarea finisajelor și reparațiilor moderne. Pentru atingerea scopului propus au fost realizate următoarele sarcini: 1. Studiul ...
  • OLEINIUC, Maria; DODU, Aliona (Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi, 2022)
    In a world full of finite resources, products and their producers must adapt and embrace sustainable practices that benefit consumers and the planet. Product design and packaging offer tremendous opportunities to move from ...
  • MIHAILOV, Irina; GROZDEVA, Svetlana; RUSU, Ludmila; PANUȚA, Oxana; BARCARU, Natalia; RUDOI, Oxana; BALAN, Valerian (Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi, 2024)
    In the paper presents a report based on analytical testing of thuja plants by methods specific to the microbiological and morphobiometric field with the aim of detecting the organisms that caused drying to these. As a ...
  • SÎRBU, Rodica; CUJBĂ, Vadim (Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi, 2024)
    In this article are presented usage options of free and free spatial data and software. These informational resources are of particular importance for the study and analysis of current phenomena but also for the development ...
  • SUHODOL, Natalia; DONCA, Cristina (Universitatea de Stat din Comrat, 2024)
    The European cornelian cherry (Cornus mas) is part of the Cornaceae family. Cornus Mas cherry fruits contain a large amount of biologically active compounds, such as vitamin C, pectins and natural pigments. Cornelian cherry ...
  • POPOVICI, Violina (Universitatea de Stat din Comrat, 2024)
    The oxidation of lipids in food is a complex process that is influenced by various factors such as: the chemical structure of the food; physical condition; the quantity and quality of substances with an antioxidant capacity ...
  • EREMIA, Nicolae; COȘELEVA, Olga; MACAEV, Fliur (Universitatea de Stat din Comrat, 2024)
    Nowadays, considerable attention is dedicated to the search for new biostimulants intended to accelerate the growth of bee families during spring period and increase their productivity. The aim of our research was to study ...
  • ENACHI, Olesea (Institutul Patrimoniului Cultural, 2022)
    Prezintă interes modul de constituire structurală şi compoziţională a scrânciobelului, realizat dintr-un ansamblu de elemente liniare repetitive, tehnicile de reproducere a acestuia, soluţionarea cromatică, caracteristicile ...
  • CAZAC, Viorica; CÎRJA, Jana (Institutul Patrimoniului Cultural, 2022)
    Analiza materialelor tradiţionale utilizate în sec al XIX-lea, pentru costumul purtat în perioada rece a anului denotă frecvenţa utilizării textilelor din cânepă pentru cămășile tradiţionale de sărbătoare şi pentru fiecare zi.
  • Viorica CAZAC (Institutul Patrimoniului Cultural, 2022)
    Lucrarea prezintă rezultatele studiilor întreprinse în teren, analiza materialelor fotografice, a reflecţiilor şi informaţiilor prezentate de informatoarele din ţară.
  • STURZA, Rodica; PINTEA, Adela; POPOVICI, Violina (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    Obiectivul cercetării a fost de a proteja compușii biologic activi extrași din tescovină de struguri roșii prin încapsularea acestora în lipozomi. Pigmenții naturali încapsulați pot fi utilizați pentru în produse de ...
  • STAFIE, Artur (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    Sticla devine un element decorativ de prestigiu în amenajări și decorațiuni interioare, oferind spațiilor mici o senzație de aerisire și mărire vizuală. Este apreciată pentru versatilitatea sa, fiind prezentă în numeroase ...
  • SERGHEEVA, Elena; NETREBA, Natalia (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    În acest studiu a fost elaborat un produs de cofetărie spumos – marshmallow pe bază de sirop de topinambur, îmbogățit cu făină de dovleac în proporții de 10, 15, 20, 25 și 30% din masa materiei prime, și au fost investigate ...
  • SANDU, Iuliana (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    Colorantul natural brun, obținut prin prelucrarea blândă a miezului nucilor Juglans regia L. contribuie la rezolvarea problemei utilizării deșeurilor agroalimentare cu obținerea substanțelor biologic active. Raționamentul ...

Search DSpace

Browse

My Account