UTM: Recent submissions

  • ZBANCĂ, Andrei; MOREI, Virgiliu; BALTAG, Grigore; PANUŢA, Sergiu (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2017)
    Producătorii agricoli mici şi medii din Republica Moldova sunt orientaţi spre dezvoltarea sectorului agricol de valoare înaltă, care oferă cele mai mari profituri şi care, datorită acestui fapt, ar putea deveni o sursă ...
  • CIMPOIEȘ, Liliana (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2017)
    În lucrarea dată se analizează fluxurile comerciale cu produse agroalimentare dinRepublica Moldova subdiferite aspecte ale comerţului intraindustrial. Scopul lucrării este de a estima tendinţa şi dimensiunea comerţului ...
  • JUNCU, Olga (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2017)
    The investigations were aimed to establish the diversityof conditionally pathogenicmicroflora in a poultry farm producing eggs for consumption and to determine the critical points of eggs contamination with pathogenicmic ...
  • ŞANDRU, Carmen Dana; NICULAE, Mihaela; PALL, Emoke; VASIU, Aurel; BRUDAŞCĂ, Florinel; SPÎNU, Marina (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2017)
    Researches were conducted to investigate the in vivo effect of an nettle plant alcohol extract on the phagocytosis and body weight in 48 days old broiler chickens(n=34). The birds were divided into three groups: ...
  • BRUDASCA, Florinel; ȘANDRU, Carmen Dana; CERBU, Constantin; VASIU, Aurel; SPINU, Marina (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2017)
    The research aimed to investigate the efficacy of antiparvoviral monovalent vaccine for puppies treated with a complex poly-bacterial compound. The experiment was carried out on 17 Labrador Retriever puppies, from 41 to ...
  • NAZAROI, Ion (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2014)
    Lucrarea de faţă include prima parte a cursului Sisteme şi reţele de comunicaţii digitale şi este divizată în două compartimente. În primul compartiment este dată definiţia şi arhitectura reţelelor de noua generaţie NGN, ...
  • SAVA, Lilia; VORTOLOMEI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Notele de curs sunt destinate studenților FET, UTM ciclul II Master, Programul de studii Mentenanţa şi managementul reţelelor de telecomunicaţii.
  • ANTON, Andrian; BEJAN, Nicolae; NISTIRIUC, Pavel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Ghidul utilizatorului este destinat studenților FET UTM ciclul 1 licența, specialitățile: Tehnologii și sisteme de telecomunicații, Rețele și software de telecomunicații, Comunicații radio și televiziune, Electronica ...
  • NAZAROI, Ion (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Prezenta lucrare se încadrează în tematica "Tehnologii inovatoare de rețea". Virtualizarea funcțiilor de rețea NFV de comun cu Rețelele definite prin software SDN realizate prin practici de implementare în Cloud conduc la ...
  • BÎRCĂ, M.; CREŢU, I. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2014)
    Indicațiile metodice includ metodele de calcul al structurilor plane din bare. Sunt expuse succint aspectele teoretice, ipotezele de bază, definițiile și algoritmul rezolvării. La fiecare compartiment sunt date probleme ...
  • BENCHECI, Mihail; CAPRĂ, Mihail; CAPRĂ, Galina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2014)
    Cursul de prelegeri este elaborat în corespundere cu prevederile curriculum-ului disciplinar şi este destinat studenţilor care fac studii de masterat la specialitatea 582.5 Inginerie antiincendii şi protecţie civilă, ...
  • ДИДЕНКУЛ, А. С. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Состав строительно-монтажных работ, рассматриваемых в учебном пособии, охватывает широкий круг тем в соответствии с учебной программой курса, который условно разделен на три части – общие сведения и возведение нулевого ...
  • URSU, Viorica; CHIRIAC, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Această lucrare metodică este parte componentă a manualului Dreptului civil. Introducere, iar conţinutul acesteia a fost racordat la curriculum disciplinei Drept civil 1. Partea generală. Rolul material metodic vine în ...
  • ПРОЦУК, Ион; ТЕРЗИ, Илья (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    В cборнике задач представлены типовые задачи с решениями по курсу "Техника высоких напряжений". Задачи охватывают практически все важнейшие разделы курса: характеристики разрядов в газах при различных давлениях; коронирование ...
  • DEREVLENCO, Vasile; ICHIM, Ion; BODEAN, Ludmila (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2014)
    Indicaţiile de laborator sunt destinate studenţilor cu specializările Teleradio comunicaţii, Electronică, Sisteme optoelectronice, Inginerie şi management în telecomunicaţii de la Facultatea Inginerie şi Management în ...
  • RACCEEVA, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2014)
    În lucrarea de faţă este examinată proiectarea gulerelor de diferite forme şi croieli; sunt relevaţi principalii parametri constructivi ai gulerelor de diferite tipuri şi caracteristicile acestora; este dată clasificarea ...
  • RUMEUS, Iurie (Technical University of Moldova, 2023)
    Rope spoilage of bread is produced by bacteria belonging to Bacillus genus. Insufficient cleaning of the wheat before the milling operation contributes to obtaining flour with a high degree of contamination with these ...
  • DRAGANCEA, Veronica; GUREV, Angela; STURZA, Rodica; HARITONOV, Svetlana; NETREBA, Natalia; BOEȘTEAN, Olga (Technical University of Moldova, 2023)
    Grape seed oil (GSO) consists mostly of triglycerides of polyunsaturated fatty acids, which are sensitive to oxidation and to the high temperatures. The aim of this research was to study the effect of GSO fortification ...
  • YAO, Meiling (Technical University of Moldova, 2023)
    The microbial diversity of grape surfaces, also known as "microbial terroir", plays a critical role in winemaking and has applications in crop health and plant protection. Next-generation Sequencing (NGS) has revolutionized ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; SANDU, Iuliana; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel (Technical University of Moldova, 2023)
    Reduction of “bad” carbohydrates in sweets is a complex issue, because carbohydrates provide important sensory, physical and textural properties of food. This research illustrated the possible use of the colorant Brown 7 ...

Search DSpace

Browse

My Account