dc.contributor.advisor | GODOROJA, Mariana | |
dc.contributor.author | ROȘCA, Alina | |
dc.date.accessioned | 2024-02-21T07:07:49Z | |
dc.date.available | 2024-02-21T07:07:49Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | ROȘCA, Alina. Măsuri de ameliorare a calității materiei prime în sistemul eco-pedologic „Sălcuța”, trasabilitatea vitivinicolă și particularitățile HACCP în producția vinurilor roșii IGP: tz. de master: Programul de studiu: Siguranţa alimentelor de origine vegetală. Cond. Mariana GODOROJA, 2024. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/26500 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Adnotare, Annotation, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | Scopul lucrării: Constă în ameliorarea calității materiei prime pentru producerea vinului roșu sec Fetească Neagră (IGP) în sistemul eco-pedologic „Sălcuța”, trasabilitatea vitivinicolă și particularitățile Managementului riscurilor și punctelor critice de control (HACCP). Obiectivele lucrării: Studierea literaturii și actele normative de specialitate în domeniul vitivinicol; Studierea condițiilor climaterice ale plaiului vitivinicol Sălcuța, compatibilitatea acestora pentru cultivarea viței de vie și în deosebi a soiului autohton Fetească Neagră; Analiza caracteristicilor tehnologice și agrobiologice a soiului de struguri autohton Fetească Neagră; Descrierea materiei prime și a produsului finit vin roșu sec Fetească Neagră; Elaborarea schemei tehnologice de producere a vinului natural roșu sec Fetească Neagră; Descrierea unor tehnologii moderne de producere a vinurilor roșii; Implementarea Sistemului de management HACCP al calității; Trasabilitatea și monitorizarea calității. | en_US |
dc.description.abstract | The purpose of the work: It consists in improving the quality of the raw material for the production of Fetească Neagră dry red wine (IGP) in the "Sălcuța" eco-pedological system, viticultural traceability and the particularities of Risk Management and Critical Control Points (HACCP). Objectives of the work: Studying the literature and specialized normative acts in the field of viticulture; Studying the climatic conditions of the Sălcuța wine-growing area, their compatibility for the cultivation of vines and especially of the native Fetească Neagră variety; Analysis of the technological and agrobiological characteristics of the native Fetească Neagră grape variety; Description of the raw material and the finished product Fetească Neagra dry red wine; Development of the technological scheme for the production of Fetească Neagră dry natural red wine; Description of modern red wine production technologies; Implementation of the HACCP quality management system; Traceability and quality monitoring. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | hazard analysis and critical control points system (HACCP) | en_US |
dc.subject | vinuri roșii | en_US |
dc.subject | wine raw material | en_US |
dc.subject | red wines | en_US |
dc.subject | materie primă pentru vin | en_US |
dc.title | Măsuri de ameliorare a calității materiei prime în sistemul eco-pedologic „Sălcuța”, trasabilitatea vitivinicolă și particularitățile HACCP în producția vinurilor roșii IGP | en_US |
dc.title.alternative | Quality improving measures for raw materials in the Salcuta eco-pedological system, the viticultural traceability and the HACCP particularities within the PGI red wines production | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: