Cercetările s-au efectuat pe două loturi-martor şi experimental-a câte 20 000 pui broiler, cu sopul de a stabili efectul produsului NOACK AC PD2, care conţine acizi organici (acetic, lactic, propionic, formic). Produsul s-a administrat împreună cu furajul pe tot parcursul perioadei de creştere a puilor (42 zile). În rezultat, la puii din lotul experimental s-a constatat un nivel al morbidităţii de 6% faţă de 11,6% la puii din lotul martor, nivelul letalităţii a constituit 1,9% şi, respectiv, 2,7%. Greutatea corporală constatată la finalul experimentelor a fost cu 110 g mai mare la puii din lotul experimental faţă de cea a puilor din lotul martor (P< 0,001). Indicii biochimici determinaţi au avut o tendinţă de creştere la puii broiler din lotul experimental.
This paper presents the researches performed on 2 groups of 20000 broiler chickens-a control group and an experimental group-in order to assess the effect of NOACK AC PD2 product containing organic acids (acetic, lactic, propionic and formicacids). The product was administered in chickens’ feedat a concentration of 3 kg/t during their entire lifetime - 42 days - till the slaughter. As a result, it was noticed a reduced chicken morbidity of 6% in the experimental group compared with 11.6% in the control group; and the lethality rate amounted to 1.9% in the experimental group and 2.7% in the control group. At the end of experiments the body weight of chickens from the experimental group was by 110 g higher than the weight of the chickens from the control group (p< 0,001).