Abstract:
Economiile mici, în special cele din Europa de Est, după prăbușirea lagărului socialist și destrămarea URSS, sunt într-o continuă căutare a nișei proprii în cadrul economiei de piață. Dificultățile cu care se confruntă aceste state le impun să caute soluții în cele mai noi domenii de activitate pentru ele. Un exemplu tipic ar fi cazul Republicii Moldova, care încearcă să valorifice modestul potențial turistic moștenit.
În lucrarea prezentă este propusă spre oferta turistică un itinerar turistic din centrul capitalei, care este recomandat atât turiștilor străini, cât și excursioniștilor locali. Pentru turiștii străini este o oportunitate de a scoate din anonimatul turistic capitala unui stat european, iar pentru excursioniștii și turiștii locali o oportunitate de ași cunoaște mai bine istoria și cultura ținutului natal.
Itinerarul dat cuprinde edificii arhitecturale, culturale, istorice, religioase, precum și amenajări naturale. Toate elementele caracteristice unei urbe moderne sunt întro continuă îmbunătățire, amenajare și reabilitare conform celor mai moderne abordări de amenajări urbanistice.
Articolul a fost realizat în cadrul proiectului de cercetare nr. 20.80009.0807.34 „ Sporirea valorii patrimoniului cultural din Republica Moldova”.