După compoziţia chimică, carnea de iepure este superioară cărnii de vită, precum şi celei de oaie sau de porc, conţine puţină grăsime şi relativ mai multă proteină. În acest articol sunt prezentate rezultatele unui studiu privind variaţia compoziţiei chimice a cărnii de iepuri sacrificaţi la vârsta de 2, 4 şi 7 luni. Umiditatea iniţială din carne constituie, în medie, 68,28%, umiditatea higroscopică la iepurii sacrificaţi la 2 luni constituie 3,17% şi este la cel mai înalt nivel (faţă de 2,95% la 7 luni de viaţă). Substanţa uscată constituie, în medie, 26,46%, iar cea organică - 25,46%, cele mai înalte valori ale acestor indici înregistrându-se la vârsta de 7 luni - 31,76% (substanţa uscată) şi 31,03% (substanţa organică). Carnea de iepure este de cea mai bună calitate la vârsta de la 2 la 4 luni, când raportul dintre apă şi substanţa uscată constituie 3,31/1 şi respectiv 3,09/1.
According to its chemical composition, rabbit meat is superior to beef, mutton and pork, as it is relatively low in fat and contains more protein. This paper presents the results of a study on the variation of chemical composition of rabbit meatslaughtered at the age of2, 4 and 7 months. The initial humidity of the meat is on average 68.28%, while the hygroscopic humidity in the rabbits slaughtered at the age of 2 months constitutes 3.17% and it is at the highest level (compared to 2.95% at the age of 7 months). The dry matter constitutes on average 26.46% and the organic one - 25.46%. The highest values of these indices were recorded at the age of 7 months- 31.76% (drymatter) and 31.03% (organicmatter).The highest quality of rabbit meat could be obtained from the age of2 to4 monthswhen the ratio between water and drymatter constitutes 3.31/1 and 3,09/1.3.31/1 respectively.