IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Aspecte privind calitatea materiilor prime utilizate pentru obținerea aluaturilor congelate

Show simple item record

dc.contributor.author ISACHE, Ioana
dc.contributor.author DABIJA, Adriana
dc.date.accessioned 2023-06-16T07:26:27Z
dc.date.available 2023-06-16T07:26:27Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation ISACHE, Ioana, DABIJA, Adriana. Aspecte privind calitatea materiilor prime utilizate pentru obținerea aluaturilor congelate. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective: mater. Simpoz. Șt. Internaţ., Chişinău, 11-12 noiembrie 2022. Chișinău, 2023, pp. 29-31. ISBN 978-9975-165-51-8. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-165-51-8
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/23025
dc.description.abstract Tendința actuală a producției alimentare justifică în mod evident nevoia de a dezvolta – inova produse alimentare noi cu proprietăți funcționale caracteristice alimentelor funcționale. Pe piața de consum din industria de panificație, produsele care se caracterizează prin gust bun, prospețime și prețuri accesibile pentru consumator sunt la cea mai mare cerere. Un obiectiv important în dezvoltarea industriei de panificație include introducerea de noi tehnologii, care să permită procesatorilor să răspundă în mod flexibil la situația cererii și să ofere consumatorilor o varietate de produse de panificație proaspăt coapte. Unul dintre cele mai consumate produse - pâinea suferă astăzi numeroase transformări pentru a fi în acceptarea și în beneficiul consumatorilor. Noul trend în domeniul panificației și patiseriei, produsele congelate sau pre-coapte a atras atenția și în țara noastră, prospețimea, păstrarea proprietăților nutritive timp îndelungat sau a gustului natural, au făcut ca produsele congelate să devină alimente indispensabile meselor zilnice. Lucrarea prezintă câteva aspecte importante privind materiile prime necesare pentru obținerea unui aluat congelat de calitate corespunzător produsului finit – pâinea. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject aluaturi congelate en_US
dc.subject calitatea pâinii en_US
dc.subject pâine en_US
dc.title Aspecte privind calitatea materiilor prime utilizate pentru obținerea aluaturilor congelate en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2022
    11-12 noiembrie 2022

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account