IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Controlul calității și expertiza cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul", marca Lactis

Show simple item record

dc.contributor GROSU, Natalia
dc.contributor.advisor BALAN, Diana
dc.contributor.author MANOLE, Mariana
dc.date.accessioned 2023-01-17T07:53:09Z
dc.date.available 2023-01-17T07:53:09Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation MANOLE, Mariana. Controlul calității și expertiza cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul", marca Lactis: tz. de master: Programul de studiu: Siguranța alimentelor de origine animală. Cond. şt. Diana BALAN, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22002
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei este de a scoate în evidență și de a demonstra calitatea cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul" de origine autohtonă, producător S.A "Lactis". Obiectivele științifice: aprecierea indicilor calitativi ai laptelui materie primă; determinarea inofensivității laptelui materie primă, utilizat în fabricarea cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul", aprecierea ambalajului și еtichеtării cașcavalurilor, evaluarea senzorială a cașcavalurilor autohtone, determinarea calității indicilor fizico-chimici a cașcavalurilor, evaluarea indicatorilor privind siguranța și inofensivitatea cașcavalurilor, expertiza consumătorului a cașcavalurilor. en_US
dc.description.abstract The purpose of the thesis is to highlight and demonstrate the quality of "de Rîscani" and "Luceafărul" cheeses of domestic origin, produced by S.A "Lactis". Scientific objectives: appreciation of the quality indices of the milk raw material; determining the harmlessness of raw material milk, used in the manufacture of cheeses, appreciation of the packaging and labeling of cheeses and; sensory evaluation of local cheeses, determination of the quality of physico-chemical indices of cheeses; evaluation of indicators regarding the safety and harmlessness of cheeses; consumer expertise of cheeses. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject cașcavaluri autohtone en_US
dc.subject produse lactate en_US
dc.subject lapte en_US
dc.subject food safety en_US
dc.subject cheeses en_US
dc.subject milk en_US
dc.title Controlul calității și expertiza cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul", marca Lactis en_US
dc.title.alternative Quality control and expertise of "de Rîșcani" and "Luceafărul" cheeses, brand Lactis" en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account