IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Determinarea calității ouălor de găină sub influența utilizării preparatului organic din turbă

Show simple item record

dc.contributor MARDARI, Tatiana
dc.contributor.advisor CAISÎN, Larisa
dc.contributor.author LEVIȚCHI, Mihai
dc.date.accessioned 2023-01-17T07:23:56Z
dc.date.available 2023-01-17T07:23:56Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation LEVIȚCHI, Mihai. Determinarea calității ouălor de găină sub influența utilizării preparatului organic din turbă: tz. de master: Programul de studiu: Siguranța alimentelor de origine animală. Cond. şt. Larisa CAISÎN, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22001
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Lista abrevierilor, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei a fost de a studia posibilitățile de obținere a ouă de calitate, îmbogățite în nutrimente în condițiile de eficiență productivă și pe ouă ca un produs finit cu caracteristici de aliment funcțional. Obiectivele științifice sânt: formularea și caracterizarea chimică şi nutrițională a unor aditivi furajeri specifici utilizați ca factori experimentali; formularea și caracterizarea chimică şi nutrițională a unor rețete de nutreț combinat propuse a fi utilizate în serii de experimente; aprecierea influenţei factorilor experimentali asupra performanțelor a păsărilor (greutatea corporală, producţia numerică de ouă şi consumul de nutreț combinat); aprecierea influenței factorilor experimentali asupra calității ouălor (pe baza unor indicatori fizici şi chimici); aprecierea unor aspectelor de utilizarea factorilor experimentali studiați în hrana găinilor ouătoare pentru obținerea de ouă cu caracter de aliment funcțional. en_US
dc.description.abstract The aim of the thesis was to study the possibilities of obtaining quality eggs, enriched in nutrients under conditions of productive efficiency and on eggs as a finished product with functional food characteristics. Scientific objectives are: the formulation and chemical and nutritional characterization of specific feed additives used as experimental factors; the formulation and chemical and nutritional characterization of some combined fodder recipes proposed to be used in series of experiments; assessment of the influence of experimental factors on the performances of the birds (body weight, numerical production of eggs and consumption of combined feed); assessment of the influence of experimental factors on egg quality (based on some physical and chemical indicators);appreciation of some aspects of the use of experimental factors studied in the feed of laying hens to obtain functional food eggs. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject aditive furajere en_US
dc.subject pui broiler en_US
dc.subject preparate din turbă en_US
dc.subject ouă en_US
dc.subject găini ouătoare en_US
dc.subject feed additives en_US
dc.subject broiler chickens en_US
dc.subject eggs en_US
dc.subject peat preparations en_US
dc.title Determinarea calității ouălor de găină sub influența utilizării preparatului organic din turbă en_US
dc.title.alternative Determining the quality of hen eggs under the influence of the use of the organic preparation from peat en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account